Evita infertilitatea | Fa-ti un control ginecologic o data pe an

infertilitatea

Unu din 5 cazuri de infertilitate este provocat de afectiuni care ar putea fi prevenite sau tratate daca sunt descoperite la timp. Aproape o jumatate dintre romance merg mai rar de 3 ani sau deloc la ginecolog. Rata de infertilitate in randul cuplurilor din Romania este estimata la 15-20%.

Boli care provoaca infertilitate

Daca isi doreste sa devina mama intr-o zi, o femeie trebuie sa aiba o viata echilibrata sub toate aspectele. Vorbim despre un echilibru nutritional, activitate fizica, activitate profesionala, odihna si timp petrecut cu familia, o viata sexuala activa si sanatoasa.

Esential este un control ginecologic anual, impreuna cu analizele minime de screening. Indicate sunt: examen Babes-Papanicolau, pentru prevenirea cancerului de col, examen complet al secretiei vaginale. Pentru femeile cu mai multi parteneri in ultimul an, se recomanda si efectuarea serologiei (HIV, VDRL, Ag HBs , Ac anti HCV).

Cele mai riscante boli care provoaca infertilitate

Peste 20% din cazurile de infertilitate sunt provocate de bolile aparatului genital. Este cazul in special al afectiunilor cu transmitere sexuala, contractate la o varsta frageda, nediagnosticate si netratate la timp. 9 din 10 pacienti se imbolnavesc la o varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani.

boli care provoaca infertilitate

Chlamidya, gonoreea si ciupercile sunt cele mai riscante pentru fertilitate, dar si cele mai des intalnite.

Cu simptome variate si uneori nu atat de deranjante incat sa ne trimita la medic, ele pot fi diagnosticate la timp doar printr-un control de rutina. De exemplu, mai bine de 80% din cazurile de gonoree nu au simptome, iar infertilitatea se instaleaza in medie la 30% dintre situatii.

Pentru 3 din 10 cazuri de infertilitate se recomanda fertilizarea in vitro. In Romania, sansele de reusita sunt de 35%, o rata similara celei europene.

boli infertilitate

Despre Subprogramul National de Fertilizare in Vitro

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro s-a reluat in anul 2015, dupa doi ani de nefunctionalitate. Ideea reluarii s-a bazat atat pe bugetul existent, cat si pe rezultatele primului program. Acest prim program de fertilizare in vitro in Romania a fost demarat pe o perioada de 15 luni. Acesta a inceput in iulie 2011 si sistat la inceputul anului 2013.

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro continua si in acest an. Contravaloarea procedurii FIV/ET in cadrul subprogramului se finanteaza la un tarif de 10.000 lei/procedura FIV/ET. Afla care sunt criteriile de eligibilitate pentru a putea beneficia de Subprogramul National de Fertilizare in Vitro. Totusi, trebuie sa stiti ca se pregateste schimbarea conditiilor, iar noi va tinem la curent cu fiecare etapa.

fertilizare in vitro gratuita bucuresti

Clinica Dacia Medical Center realizeaza proceduri prin decontare de la stat, avand in acest moment un pachet atractiv pentru realizarea dosarului, despre care puteti citi mai multe in Oferte investigatii ginecologie. Detalii cu privire la analizele si investigatiile in baza carora se face analiza criteriile de eligibilitate regasiti in Analize necesare pentru decontare FIV.

Consiliere de specialitate, pachet de analize necesare pentru dosarul de decontare, facilitare depunere dosar, realizare procedura si supraveghere sarcina, la Dacia Medical Center. Programari la 0766 536 553.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Despre alte probleme care pot conduce la infertilitatea feminina, avem detalii in articolul Evita infertilitatea. Fa-ti un control ginecologic o data pe an! […]

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux