Rata de succes a FIV cu ovocite proprii: care sunt sunt sansele de a avea un copil, in functie de varsta

FIV cu ovocite proprii

In functie de cauza infertilitatii, exista cupluri ce pot fi ajutate sa obtina o sarcina prin intermediul fertilizarii in vitro (FIV) cu ovocite proprii. Specialistii atentioneaza insa ca rata de succes a FIV cu ovocite proprii depinde in buna masura de rezerva ovariana a femeii. La Dacia Medical Center, rata de succes a FIV este de 35%, similara celei din Uniunea Europeana. Fiind, de altfel, si o rata onesta de sarcini, fara prea multe variabile care sa duca la un procent cat mai mare.

Rata de succes a FIV cu ovocite proprii, in functie de rezerva ovariana

Numarul de foliculi existenti la nivelul ovarelor unei femei reprezinta rezerva ovariana. Odata cu inaintarea in varsta, aceasta rezerva incepe sa scada. Astfel, sansele de a obtine o sarcina sunt diminuate.

In acest context, detalii despre valoarea AMH – hormonul anti-Mullerian – sunt des cautate pe internet de catre femeile care vor sa devina mame si intampina probleme de conceptie. Interesul este justificat. Mai exact, AMH reprezinta un test esential, prin care specialistii in infertilitate pot estima sansele unei femei de a obtine o sarcina.

O valoare scazuta a AMH semnaleaza o problema de fertilitate. Un nivel scazut al AMH poate indica insuficienta ovariana prematura si aparitia menopauzei. Pe de alta parte, un nivel crescut al AMH este asociat cu sindromul ovarului polichistic.

O valoare ridicata a AMH poate semnala prezenta unor tumori ovariene benigne sau canceroase. Despre rezerva ovariana si care sunt valorile considerate normale ale acesteia, puteti afla mai multe din articolul Rezerva ovariana, pe intelesul tuturor.

FIV cu ovocite proprii, procedura de succes in special pentru femeile sub 35 de ani

Ratele de succes ale FIV cu ovocite proprii sunt, in general, raportate in functie de varsta femeii. Odata cu varsta, ratele de succes FIV cu ovocite proprii tind sa scada, cu exceptia cazului in care se utilizeaza ovocite donate.

In ciuda costurilor ridicate, atat financiare, cat si emotionale, si fizice, vestea buna este ca FIV cu ovocite proprii este, in general, o procedura de succes pentru a obtine o sarcina, in special pentru femeile sub 35 de ani.

Rata de succes a FIV cu ovocite proprii: nasteri vii, in functie de varsta

Va prezentam in continuare care sunt sansele de a da nastere unui copil dupa recuperarea unui ovul in urma punctiei ovariene.

  • Pentru femeile sub 35 de ani, procentul nasterilor in urma punctiei ovariene pentru recuperare de ovocite este de 54,5%.
  • Pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 37 de ani, procentul de nasteri in urma punctiei ovariene pentru recuperare de ovocite este de 41,1%.
  • Pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 38 si 40 de ani, procentul este de 26,7%.
  • Pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 41 si 42 de ani, procentul este de 13,8%.
  • Pentru femeile cu varsta de 43 de ani si mai mult, procentul este de 4,2%.

Din pacate, rata de succes a FIV scade semnificativ dupa varsta de 43 de ani. Din acest motiv, cele mai multe femei cu varsta de peste 40 de ani primesc indicatie de FIV ovocite donate. Si asta pentru ca ratele de succes FIV cu ovocite donate nu sunt la fel de dependente de varsta femeii. Puteti afla mai multe despre FIV cu ovocite donate aici.

Rata de succes cu ovocite proprii creste cu mai multe cicluri de FIV

Rata de succes cu ovocite proprii creste odata cu realizarea mai multor cicluri de FIV. Specialistii va sfatuiesc sa va asteptati sa treceti prin mai multe proceduri FIV pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Costul ridicat al FIV, plus suferinta psihica experimentata de cupluri, face ca trecerea prin mai multe cicluri FIV sa fie un proces dificil. Astfel, specialistii spun ca putine cupluri sunt capabile sau dispuse sa treaca prin mai mult de doua sau trei cicluri de FIV.

FIV cu ovocite congelate pentru prezervarea fertilitatii

Daca sunteti femeie si simtiti ca ceasul dumneavoastra biologic ticaie, atunci poate ca ar trebui sa apelati la congelarea de ovocite. In acest fel, puteti avea copii mai tarziu, cu ovocite fertilizate, fara ca varsta sa mai constituie un impediment in obtinerea sarcinii.

De asemenea, metoda are avantajul ca ovocitele pot fi testate genetic inainte de implantare.

Exista si practiva congelarii de embrioni. Odata ce ovulele sunt recuperate si fertilizate, un embriolog va realiza biopsia pentru fiecare embrion, in ultimele zile de maturare. Apoi, embrionii vor fi congelati. Medicul curant va transfera embrionii de cea mai buna calitate. Acest lucru creste sansele de a ramane insarcinata si de a avea un copil sanatos.

La Dacia Medical Center, rata de succes a FIV este de 35%, similara celei din alte state europene. Daca va doriti sa ramaneti insarcinata, dar dumneavoastra sau partenerul va confruntati cu o problema de infertilitatea care ar putea fi rezolvata cu ajutorul FIV, va puteti adresa unui specialist al Dacia Medical Center, facand o programare la 0766 536 553.

sursa: verywellfamily.com; pfcla.com

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux