Consiliere nutritionala

Raspunsurile stau deseori in stilul de viata. Ai grija de tine!

Pentru ca este o componenta majora a sanatatii, fertilitatea unei femei, dar si cea a unui barbat, poate fi afectata de obiceiurile si stilul viata. De-a lungul vietii, exista o serie de masuri care te pot mentine sanatos, ceea ce se rasfrange asupra sistemului de reproducere.

Daca la barbati vorbim despre fumat, alcool in exces si droguri, pe lista scurta a factorilor care pot duce la infertilitate, la femei, situatia se schimba putin. A avea un stil de viata sanatos este mai degraba o decizie pe termen lung dar, daca o femeie isi doreste sa devina mama in prezent sau in viitorul apropiat, este sanatos sa isi puna problema ce anume ar putea sa faca pentru a-si stimula fertilitatea.

Totusi, rareori, stilul de viata si dieta sunt cauze ale infertilitatii, fiind, mai degraba, factori contextuali.

Cu toate acestea, anumite schimbari in obiceiurile zilnice si dieta pot creste sansele de conceptie, atat la barbati, cat si la femei. Iata cateva idei generale, de care trebuie sa tineti cont intr-un astfel de moment:

  • Mentineti o greutate corporala normala. Pe scurt, trebuie sa aveti o nutritie echilibrata, corecta, sa faceti exercitii fizice regulate, ceea ce scade riscul unor boli cardiace si a diabetului zaharat.
  • Renuntati la fumat. Este valabil pentru ambii parteneri. Fumatul este un factor redutabil pentru infertilitate, mai ales la barbati. Cercetarile arata ca fumatul influenteaza in mod negativ calitatea si cantitatea spermei, contribuind la scaderea numarului de spermatozoizi, forma si motilitatea, deci capacitatea de deplasare a spermei. Femeile nu ar trebui sa fumeze in perioada in care incearca sa ramana gravide sau dupa ce raman insarcinate.
  • Discutati cu medicul dumneavoastra, mai ales daca este nevoie de un regim special pentru stimularea fertilitatii. Cercetarile au demonstrat ca anumite tipuri de regimuri alimentare pot creste sansele unei femei de a concepe.


Dr. Horatiu Albu va sta la dispozitie pentru o consultatie amanuntita si pentru consiliere personalizata, potrivita nevoilor dumneavoastra.

0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x