Fertilizare in vitro cu ajutor de la stat in 2022

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro continua si in 2022, sub denumirea Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii

Programul national de fertilizare in vitro 2022, APROBAT

Principalele prevederi ale programului:

 • Obiectivul Programului il reprezinta acordarea unui sprijin financiar pentru maximum 10.000 de cupluri sau persoane singure, incepand cu 1 ianuarie 2023, pe teritoriul Romaniei pentru efectuarea procedurilor recomandate in vederea obtinerii unei sarcini viabile.
 • Pentru anul 2022 se acorda sprijin financiar pentru un numar de maximum 2.500 de cupluri sau persoane singure, incepand cu data de 1 octombrie 2022.
 • Cuplurile si femeile din Romania care au indicatie in vederea efectuarii procedurilor de specialitate recomandate, vor primi un ajutor financiar in valoare de maximum 15.000 lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare cresterii natalitatii.
 • Procedurile de specialitate recomandate pentru care se acorda sprijin vor fi stabilite prin Ordinul comun al ministrului familiei, tineretului si egalitatii de sanse
 • !Atentie. Beneficiarii programului nu pot aplica, in acelasi an la, atat la programul derulat de Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, cat si la alt program cu acelasi scop, finantat din fonduri publice si derulat la nivel central sau local.

 • Beneficiarii programului sunt cuplurile si persoanele singure, definite drept cuplurile si persoanele singure care au recomandare din partea unui specialist sa urmeze proceduri necesare care sa aiba ca rezultat cresterea natalitatii Beneficiarii trebuie sa fie cetateni romani. Procedurile trebuie sa se desfasoare pe teritoriul Romaniei.

In cadrul programului, fiecare cuplu sau persoana singura poate beneficia de acordarea sprijinului financiar pentru un numar de maxim trei proceduri in fiecare an de derulare al programului.

In acest moment, asteptam elaborarea normelor, insa pana acum, acestea au facut parte din proiectul propus:

a) cupluri infertile sau femeia infertila care au indicatie pentru efectuarea procedurii fertilizare in vitro/embriotransfer;
b) in situatia in care hormonul anti-Mullerian (AMH) al femeii infertile are o valoare sub 1, medicul specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si in reproducere umana asistata medical decide daca femeia infertila va efectua procedura de fertilizare in vitro, cu ovocite proprii sau cu ovocite donate, in conditiile legii;
c) femeia infertila/cel putin unul dintre membrii cuplului au calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, conform prevederilor legale;
d) varsta femeii cuprinsa intre 20 si 45 de ani;
e) cei doi membri ai cuplului infertil sau femeia infertila sa fie cetateni romani, casatoriti sau nu;
f) pacienta sa detina rezerva ovocitara proprie sau sa foloseasca ovocite donate, in conditiile legii;
g) femeia infertila/membrii cuplului sa aiba domiciliul pe teritoriul Romaniei.

1. prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, efectuata sub anestezie locala sau sedare, dupa caz;
2. procesarea spermei;
3. inseminarea ovocitelor pentru fertilizare spontana;
4. cultivarea embrionilor 72 de ore;
5. transferul embrionar;
6. monitorizarea evolutiei cazului, care consta in:
6.1. efectuarea testului seric Beta HCG dupa 2 saptamani de la transferul embrionar;
6.2. consult ginecologic si ecografic, la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la punctul
3., daca testul Beta HCG este negativ;
6.3. monitorizarea ecografica a sarcinii la 6 saptamani de la realizarea activitatii prevazute la punctul
3., daca testul Beta HCG este pozitiv;
6.4. medicamente de stimulare, de inhibitie si medicamente de declansare.

Contravaloarea altor servicii medicale decat cele prevazute anterior, efectuate la recomandarea specialistilor in scopul evaluarii suplimentare, imbunatatirii ratei de succes sau prevenirii unor complicatii se suporta de catre beneficiari la tarifele stabilite de unitatea sanitara si afisate la loc vizibil, pentru care se elibereaza documentul fiscal, conform prevederilor legale in vigoare, cu indicarea serviciului prestat. Aceste activitati se realizeaza numai in conditiile in care cuplul a fost informat ca nu exista baza legala pentru rambursarea acestor servicii din bugetul subprogramului si isi asuma, in scris, plata contravalorii acestora.

Lista serviciilor medicale care nu fac obiectul rambursarii din fondurile alocate programului cuprinde, fara a se limita la acestea:

 • investigatii paraclinice preliminare (stabilite de fiecare unitate sanitara conform propriului protocol, daca sunt depistate afectiuni ce pot afecta evolutia tratamentului sau sarcinii);
 • monitorizarea tratamentului de stimulare ovariana;
 • anestezia generala la prelevarea ovocitelor;
 • ICSI (injectare intracitoplasmica a spermatozoizilor);
 • P-ICSI;
 • cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore pana la stadiul de blastocist;
 • diagnostic genetic al embrionilor;
 • crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor;
 • recoltarea chirurgicala a spermatozoizilor.

In medie, sansele de reusita ale unui proceduri de fertilizare in vitro sunt de 35%. Asta inseamna ca 1 procedura din 3 se incheie cu o sarcina. Succesul procedurii poate fi insa mai mic sau mai mare, in functie de particularitatile fiecarui cuplu in parte. Totul e sa aveti incredere si sa respectati intocmai indicatiile medicului.

Dacia Medical Center va sprijina in realizarea dosarului, in depunerea lui si Dr. Chadi Muheidli este cel care se ocupa integral de partea medicala aferenta procedurii, clinica colaborand cu una dintre clinicile partenere ale acestui program, asa ca te asteptam pentru a discuta despre visul tau de a deveni parinte!

Oferta analize pentru depunerea dosarului

1.400 lei*

SPERMOGRAMA

150 LEI
 • Dr. Marilena Baluta
 • Cel mai bun pret
 • Acuratete
 • Rezultat rapid

PACHET HISTEROSONOGRAFIE

1100 LEI
 • Diagnostic infertilitate
 • Cea mai moderna metoda ecografica
 • CONSULTATIE GRATUITA
 • Procedura minim invaziva

Analize FIV

1800lei
1400* lei
 • Consultatie de specialitate
 • Analize de sange
 • Obstetrica - ginecologie
 • Fara histerosonografie

In asteptarea Programului National FIV

Pentru cuplurile care nu isi mai doresc sa astepte sau nu se incadreaza in conditiile decontate de stat, avem disponibilitate de plata in rate si am realizat un parteneriat cu o unitate bancara, pentru obtinerea unui credit medical.

In cazul in care iti doresti sa afli mai multe detalii, dar nu poti ajunge la o consultatie in clinica sau chiar ai optiunea de a face analizele necesare in proximitate si doresti o opinie, te asteptam pentru o consultatie online. Pentru mai multe detalii, click aici: Consultatie online – consiliere pentru fertilizare in vitro.  

OFERTA FIV

3000euro
2500 euro
 • Rata de succes europeana
 • Medicatia NU este inclusa
 • Coordonata de Dr. Chadi Muheidli
 • Analize la pret special

FIV IN RATE

2500 euro
 • Optiune de plata in rate
 • Medicatia NU este inclusa
 • Rata I: 1.250 euro
 • Rata II: 1.250 euro

OVOCITE DONATE

5000 euro
 • Sincronizare donator
 • Procedura FIV
 • Embriotransfer
 • Congelare in anumite conditii
3.5 27 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

318 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Va rog spune-timi dacâ mai sunt fonduri de la stat mulțumesc mult.

Buna ziua , se pot pune dosare pentru ajutorul dat de la stat ? Multumesc !

Buna ziua. In acest moment, proiectul este in dezbatere publica. In ciuda contextului actual, nu avem informatii de amanare, prin urmare ne asteptam sa putem finanta procedurile in noile conditii din aprilie-mai. Pentru pregatirea dosarului, va astept la 0766 536 553.

Buna, Ce se intampla daca esti peste 40 de ani si ai peste 25 indexul de masa corporala? Pot sa paticipe? Sunt foarte stricte aceste conditii? Multumesc frumos. Restul ar fi ok.

Se mai poate depune dosare pentru progamul finantat de stat . Multumesc.

Buna ziua, le ce costuri aditionale celor decontate ne putem astepta in cazul efectuarii fiv-ului in clinica dvs? Multumesc.

Buna seara! Mă numesc Toma Florina Cosmina si am 15 ani si sunt din Comuna Podu Turcului județul Bacău. Eu m-am născut într-un scaun cu rotile, am epilepsie, scolioza. Eu îmi doresc foarte mult un copil prin Fertilizare în vitro dar mie si puțin teamă că dacă o să moară sau ceva de genul acesta. Mă puteți ajuta cu ceva va rog din inima mea. Astept un răspuns de la voi.
O seara frumoasa!

Buna ziua,

Imi puteti spune daca se mai pot depune dosare pentru programul national? Mai sunt fonduri? Multumesc

Buna seara! As dori sa stiu daca se mai pot depune dosare, daca da , unde ? Cat timp dureaza pana la procedura in sine? Mentionez ca eu am o prolactina de 713 uUI/mL si sotul o spermograma cu 99% spermatozoizi atipici si doar 1% normali.Multumesc

buna ziua
daca sotul este diagnosticat seropozitiv nedetectabil putem apela la acest program?

Buna seara. Am recomandare verbala de la dl doctor Tarek pentru fiv. Din pacate nu imi permit. Mai sunt fonduri in programul național?

Buna ziua mai sunt fonduri unde pot pune dosarul

Buna ziua. In acest moment lucram sustinut pentru noul program si am calculat timpii astfel incat sa avem dosarele gata in momentul in care incepe noul program. Dr. Chadi Muheidli va sta la dispozitie in cabinet la 0766 536 553 si online, aici: https://bit.ly/3jQNcLL

Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca exista si clinici in judetul Cluj la care pot depune dosarul. Sau se adreseaza doar persoanelor din Bucuresti? Multumesc!

Buna ziua.Ma numesc Daniela si am facut aqm 2 luni fertilizarea in vitro si am ramas insarcinata cu 2 gemeni.costurile au fost in jur de 4000 de euro.unde pot depune dosarul pentru a mi se deconta ceva din toti acesti bani??multumesc

Buna ziua. Decontarea de la stat se poate face doar daca dosarul a fost depus si aprobat inainte de procedura de fertilizare in vitro. Ne pare rau, dar acestea sunt regulile impuse de Ministerul Sanatatii.

daca esti o femeie peste 47 de ani ,stai in ilfov , freelancer , cu buletin de ilfov , ai parte de acest program ?

Buna ziua. Programul national de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat prevede o limita de varsta pentru femei, respectiv 45 de ani, deci nu va incadrati.

Buna ziua, va rog sa imi confirmati daca mai sunt fonduri pentru acest an. Multumesc

Buna ziua. Se mai pot depune dosare, nu putem spune deocamdata daca din bugetul de anul trecut sau din cel in curs, pentru ca inca nu s-a aprobat bugetul la nivel national.

Buna ziua.cei cu domiciliul in ilfov se incadreaza pt depunerea dosarului?

Buna ziua. Programul Ministerului Sanatatii acopera toata tara, astfel ca nu conteaza din ce judet sunteti, localitatea de domiciliu nu e un criteriu de respingere in acest caz.

Buna ziua! se mai pot depune dosare? In Maramures este o clinica partenera unde se poate depune dosarul?
Multumesc anticipat!

Buna ziua. Se pot depune dosare la clinica Dacia Medical Center, in Bucuresti. In Maramures nu colaboram cu nicio clinica.

Buna seara! Se mai pot depune dosare, mai sunt fonduri?

Buna ziua. Fondurile pentru acest an vor veni in mai-iunie. Daca aveti dosarul gata, puteti sa asteptati pana vin fondurile. Daca nu, in aceasta perioada avem o oferta la analizele necesare pentru program. Detalii, aici https://www.daciamedicalcenter.ro/fertilizare-vitro-cu-ajutor-de-la-stat-si-2018.html.

Ma numesc Csik Maticu Mirela si as vrea sa pun o intrebare mai delicata! Sora mea a fost diagnosticata cu hepatita B in timp ce isi facea analizele pentru o fertilizare la Targu Mures. Cand sa aflat ca are hepatita i sau inchis toate usiile si li sa spus ca nu pot continua cu fertilizarea. Acum intrebarea mea este dumneavoastra faceti fertilizare daca pacienta e cu hepatita? Daca da sar putea inscrie la programul de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat?
Va multumesc anticipat!! Cu stima Csik Maticu Mirela

Buna ziua. In principiu, daca nu exista exista alte probleme, se poate face FIV. In conditiile listate oficial de catre Ministerul Sanatatii nu exista o interdictie in acest sens.

Buna ziua,
Programul national de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat (Ministerul sanatatii) prevede o limita de varsta pentru femei, respectiv 45 de ani?
Multumesc anticipat !

Buna ziua !nu mai trebuie adeverinte de venit pt decontarea procedurii?

Buna ziua. Protocolul prevede dovedirea calitatii de asigurat, care se poate face fie prin venit pe care se plateste contributia la sanatate, fie prin plata directa a asigurarii de sanatate in sistemul de stat.

Buna ziua. Anul acesta se mai pot depune dosare? Mai aveti fonduri pentru Bucuresti ?

Buna ziua. Momentan nu avem vesti de la Primaria Capitalei. Nu stim cand va fi reluat programul de decontare. In momentul in care avem nouati vom reveni catre dumneavoastra.

Va multumesc !

Buna ziua. s-au deblocat fondurile pentru anul 2019?

Buna ziua, se poate depune dosarul in acest moment, sunt fonduri? In cat timp cu aproximatie se aproba? Multumesc anticipat! I

Buna ziua. De saptamana viitoare se pot depune dosarele in clinica.

Buna ziua mai sunt fonduri le programul de fertilizare in vitro dela stat?

Buna ziua!
Ma intereseaza si pe mine programul Fiv cu sbventionare de la stat.Se poate depune dosaru?Mentionez ca am 40ani, sotul 35 ani a fost depistat cu oligospermie severa.Multumec frumos!

Buna ziua. De saptamana viitoare se pot depune dosarele in clinica. In august, cel mai probabil, vor fi comisiile, iar primele proceduri vor fi realizate in septembrie.

Buna ziua. Daca sotului ii voi plati asigurarea ” din mana” inaintea depunerii dosarului cu o luna, ne incadram in conditii? Mentionez ca a fost asigurat pana in luna a 5a 2019. Multumesc

Buna ziua. Daca casa de asigurari ii elibereaza adeverinta de asigurat, se poate depune dosarul.

Casa de asigurari mi-a eliberat adeverinta dar mi-a fost trimisa personal pe e-mail. Toate analizele sunt in regula, credeti ca ar pune in dificultate aceasta adeverinta care practic nu este in exemplar original , aprobarea dosarului? Adeverinta propriu-zisa este o copie din masca de verificare asigurat pe care s-a pus o stampila. Multumesc mult!

Bună ziua ..Am facut de două ori embriotransfer.mai am trei embrioni dar nu mai am bani..Exista program ptr ajutor de embriotransfer??

Buna ziua. Din pacate, statul acopera doar prima procedura FIV.

Buna ziua! La programul subventionat de stat pentru FIV se incadreaza doar cuplurile cu domiciliul in Bucuresti? Va multumesc ! O zi buna!

Buna ziua. Pentru programul subventionat de Ministerul Sanatatii se pot inscrie cupluri din orice judet al tarii, nu este doar pentru cei din Bucuresti.

Buna ziua! Pentru femeile PESTE 35 de ani (eu am 39 de ani), AMH mic este un criteriu de excludere? Imi puteti spune va rog si ce trebuie sa cuprinda dosarul si unde pot sa il depun? Va multumesc ff mult!

Buna ziua. Printre criteriile care trebuie indeplinite pentru a putea intra in programul finantat de Ministerul Sanatatii este si ca rezerva ovariana sa fie in limite normale, adica nivelul AMH sa fie mai mare de 1,1 ng/ml, iar varsta femeii sa fie pana in 40 de ani. In acest link aveti mai multe informatii despre continutul dosarului. Dosarul poate fi depus la clinica, unde va pot ajuta medicii sa-l completati. https://www.daciamedicalcenter.ro/programul-national-de-fertilizare-vitro-2017.html

Tot ce ati spus mai sus este valabil si pentru programul finantat de Primaria Bucuresti? Multumesc mult pt ajutor!

Unele criterii difera in programul Primariei Bucuresti fata de cel al Ministerului Sanatatii. Aveti in acest link mai multe detalii. https://www.daciamedicalcenter.ro/fertilizare-in-vitro-cu-bani-de-la-primaria-bucuresti.html

Bună ziua, dacă AMH-ul este de 0.980 si am 24 de ani pot participa?

Buna ziua ! Știți cumva daca programul va continua și în 2020? Mulțumesc.

Buna ziua. Este prea devreme, acest lucru se va decide dupa stabilirea bugetului de stat.

Dr. Marilena Baluta efectueaza proceduri FIV in cadrul clinicii?

Buna ziua. Doamna doctor vine in clinica pentru consultatii si spermograma. Pentru proceduri de fertilizare in vitro va poate ajuta dr. Chadi Muheidli. Pentru programari, puteti suna la numarul de telefon 0766.536.553.

Buna ziua. Din Sibiu, cu ce clinci colaborati?
Multumesc

Buna ziua. Clinica noastra continua depunerea dosarelor pentru procedura FIV in Bucuresti. Aveti in aceste link-uri mai multe detalii despre conditii si analize necesare. https://www.daciamedicalcenter.ro/analize-necesare-pentru-decontare-fiv https://www.daciamedicalcenter.ro/programul-national-de-fertilizare-vitro-2017.html

Buna ziua, mai sunt fonduri pentru FIV?

Buna ziua. Se mai pot depune dosare in clinica pentru programul finantat de Ministerul Sanatatii.

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca un cuplu necasatorit se poate incadra in subprogramul FIV? Unele clinici au cerut ceritifcatul de casatorie. Nu am gasit niciun document oficial in care se specifica (criteriu eligibil) faptul ca programul FIV se adreseaza exclusiv cuplurilor casatorite. Va multumesc anticipat!

Buna ziua. Clinica Dacia Medical Center nu solicita acest act de la cuplurile care depun aici dosar pentru subprogramul FIV, finantat prin Ministerul Sanatatii.

Buna seara, vreau sa va intreb ca doar persoanele care locuiesc în București beneficieza de ajutorul de la stat? Eu locuiesc la Cluj si de aceea intreb, va multumesc!

Buna ziua. Este vorba de doua programe diferite. Cel al Primariei Bucuresti se refera la cuplurile in care cel putin unul dintre membri are domiciliul in Bucuresti, iar programul sustinut de Ministerul Sanatatii include cupluri din tara, daca respecta conditiile. Despre aceste conditii puteti citi mai multe aici https://www.daciamedicalcenter.ro/programul-national-de-fertilizare-vitro-2017.html

buna ziua,
se mai pot depune dosare?
va multumesc

Buna ziua. Da, puteti depune dosar in clinica.

Buna ziua,

Daca partenerul este purtator de hepatita B, putem beneficia de programul de subventionare de la stat ?

Multumesc

Buna ziua ! Sunt din Bihor am o intrebare mai sunt valabile fondurile pentru fertilizare in vitro deoarece urmează să o facem . Are rost sa facem dosarul ?

Buna ziua! Au fost alocate fondurile de la Ministerul Sanatatii si cele de la Primaria Mun. Bucuresti pe anul acesta? Multumesc!

Bună ziua, se mai poate depune dosarul ptr programul național, pt FIV?? Mulțumesc frumos 🙂

Buna ziua! Nu se poate stie nici o informatie in privinta programului din 2020? Oare mai avem șanse să depunem anul acesta, aflând in situatia in care suntem? Multumesc frumos! Cu stima Maria

Buna ziua. De acest program se poate beneficia o singura data? In cazul in care prima procedura nu este cu succes se mai poate aplica si in anul urmator sau urmatoarele proceduri sunt suportate de cuplu? Multumesc Nico

Buna ziua!
1.Avand in vedere ca din 15 mai iesim din starea de urgenta nu se poate stie nimica inca daca vor aloca fonduri pentru FIV anul acesta , sunt sanse?
2. Daca cumva prima procedura de FIV achitam noi dar din nefericire nu va fi cu success, vom putea apela ca a 2 procedura sa fie prin program? Multumesc!

Buna ziua. Se poate apela la Programul National de FIV chiar daca anterior exista proceduri de fertilizare care nu au reusit.

Buna ziua!
Ne dorim si noi sa facem o FIV , cum procedam sa beneficiem de ajutorul Primariei.
Ne programam la dvs si ne ajutati?

Buna ziua. Programul de decontare pentru procedurile FIV, oferit de Primaria Bucuresti nu a inceput pentru anul in curs. Asteptam vesti de la autoritati pentru data la care se pot depune dosarele. In momentul in care acest lucru este posibil, va putem ajuta cu intocmirea dosarului si depunerea lui.

Bună ziua! A început programul national de fertilizare in vitro 2020? Va mulțumesc

Buna ziua. Inca nu am primit nicio veste de la autoritati in legatura cu reluarea Programului de Fertilizare in Vitro.

Buna ziua vreo noutate despre programul fiv?!?! Mulțumesc!

Buna ziua. Inca nu avem nicio veste din partea autoritatilor. In momentul in care vor aparea informatii noi le vom afisa pe site.

Bună ziua! Aveți informații despre Programul Național Fiv finanțat de Ministrul Sănătății? S-au alocat fondurile pentru anul 2020? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Buna dimineata. Inca nu avem vesti de la autoritati cu privire la Programul National. Momentan doar Programul Primariei Constanta a inceput alocarea fondurilor pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

Buna ziua! Aveti informatii despre Programul National de Fertilizare in Vitro ? Au fost alocate fondurile pentru anul 2020? Multumesc frumos! O zi buna!

Buna dimineata. Inca nu avem vesti de la autoritati cu privire la Programul National. In momentul in care avem noutati vom reveni catre dumneavoastra.

Cum pot beneficia și eu de acest program,ce imi trebuie pentru dosar si unde trebuie depus? Incerc de 2 ani să rămân însarcinată și nu reușesc am ovare polichistice.

Buna ziua. Pe anul 2020 nu s-a anuntat data la care se pot face inscrierile pentru Programul National. Informatiile despre criteriile de eligibilitate si ce trebuie sa contina dosarul le gasiti pe site-ul nostru, in pagina dedicata: https://www.daciamedicalcenter.ro/fertilizare-vitro-cu-ajutor-de-la-stat-si-2018.html. Va multumim.

Buna dimineata!Exista vreun program in curs pentru fiv?la cel national costurile suportate de mine care ar fi?multumesc

Buna ziua. Da, inca se mai poate aplica pentru cel national. Ar fi vorba de dosar (1400 lei + analizele partenerului) si depinde in zona de medicatie care cunt costurile. Procedura este acoperita de stat. Va putem sprijini cu depunerea dosarului.

Buna ziua,unde se pot depune dosarele si pana la ce data? Multumesc

Buna ziua! Va rugam frumos sa mergeti direct la Dacia Medical Center! Colegii de acolo va vor ajuta cu tot ce aveti nevoie pentru depunerea dosarului.

Buna seara , virsta mea este de 44 ani si am facut pina acum 2 Fiv nereusite, toate au iesit ok la prima sau pus 3 embrioni , la al doilea 2, problema este ca nu se prinde, toate analizele sint mai mult decit ok la virsta actuala si as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de la stat. Cu stima va multumesc

Buna ziua!
Criteriile de incadrare pentru Programul national de fertilizare in vitro 2020 sunt:sa aveti indicatie de fertilizare in vitro, ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, procedura sa se realizeze cu ovocite si sperma proprii, nu donate, varsta femeii sa fie intre 24 si 40 de ani, indexul de masa corporala al acesteia sa fie cuprins intre 20 si 25, iar rezerva ovariana sa fie in limite normale, adica nivelul AMH sa fie mai mare de 1,1 ng/ml.

318
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux