Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, si in 2018

Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, si in 2018

 • fertilizare

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro continua si in 2018. Momentan nu exista informatii despre eventuale schimbari ale normelor, dar vi le vom aduce la cunostinta, in cazul in care acestea vor aparea.

Potrivit normelor anuntate pentru 2017-2018, numarul procedurilor care vor fi decontate in cadrul acestui program a trebui sa ramana 835, iar suma decontata este 6.188 lei pentru o procedura, una singura fiind aprobata pentru un cuplu care se incadreaza in criteriile de eligibilitate. Normele de aplicare sunt destul de stricte, asa ca trebuie verificate cu atentie, inainte de a pregati dosarul, pentru a fi siguri ca va incadrati in limitele impuse de stat.

Cine beneficiaza de acest program? Cuplurile infertile, adica acele cupluri care nu au reusit sa obtina o sarcina, in mod natural, fara a folosi metode contraceptive, timp de 1 an, sau cele care au primit un diagnostic de afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre un medic specialist in probleme de fertilitate.

Criteriile de eligibilitate. Criteriile care trebuie indeplinite, pe scurt: sa aveti indicatie de fertilizare in vitro, ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, procedura sa se realizeze cu ovocite si sperma proprii, nu donate, varsta femeii sa fie intre 24 si 40 de ani, indexul de masa corporala al acesteia sa fie cuprins intre 20 si 25, iar rezerva ovariana sa fie in limite normale, adica nivelul AMH sa fie mai mare de 1,1 ng/ml.

Ce trebuie stiut despre acest program este ca nu acopera contravaloarea serviciilor medicale realizate anterior procedurii, monitorizarea tratamentului de stimulare ovariana, anestezia generala la prelevarea ovocitelor, recoltarea chirurgicala a spermatozoizilor, injectarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor, cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore, pana la stadiul de blastocist, diagnosticul genetic al embrionilor si nici crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor.

In medie, sansele de reusita ale unui proceduri de fertilizare in vitro sunt de 35%. Asta inseamna ca 1 procedura din 3 se incheie cu o sarcina. Succesul procedurii poate fi insa mai mic sau mai mare, in functie de particularitatile fiecarui cuplu in parte. Totul e sa aveti incredere si sa respectati intocmai indicatiile medicului.

Dacia Medical Center va sprijina in realizarea dosarului, in depunerea lui si dr. Chadi Muheidli este cel care se ocupa integral de partea medicala aferenta procedurii, clinica colaborand cu una dintre clinicile partenere ale acestui program, asa ca te asteptam pentru a discuta despre visul tau de a deveni parinte!

Mai multe detalii puteti citi si aici: https://www.daciamedicalcenter.ro/programul-national-de-fertilizare-vitro-2017.html

20 Responses to Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, si in 2018

 1. Buna, Ce se intampla daca esti peste 40 de ani si ai peste 25 indexul de masa corporala? Pot sa paticipe? Sunt foarte stricte aceste conditii? Multumesc frumos. Restul ar fi ok.

  • Buna ziua. Unul dintre criteriile impuse de stat pentru decontare este ca indicele sa fie sub 25. Dosarul este respins daca indicele este mai mare.

  • Buna ziua. Incercam sa incadram costul pentru procedura in limitele decontate, asa ca aici nu avem tarif suplimentar. Daca va incadrati in programul national, ar fi medicatia (800-1000 euro, variabil in functie de indicatie). Daca este pe programul Primariei Bucuresti, raman doar analizele premergatoare, pe care oricum le faceti pentru dosare, in ambele situatii.

 2. Buna seara! Mă numesc Toma Florina Cosmina si am 15 ani si sunt din Comuna Podu Turcului județul Bacău. Eu m-am născut într-un scaun cu rotile, am epilepsie, scolioza. Eu îmi doresc foarte mult un copil prin Fertilizare în vitro dar mie si puțin teamă că dacă o să moară sau ceva de genul acesta. Mă puteți ajuta cu ceva va rog din inima mea. Astept un răspuns de la voi.
  O seara frumoasa!

 3. Buna seara! As dori sa stiu daca se mai pot depune dosare, daca da , unde ? Cat timp dureaza pana la procedura in sine? Mentionez ca eu am o prolactina de 713 uUI/mL si sotul o spermograma cu 99% spermatozoizi atipici si doar 1% normali.Multumesc

 4. Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca exista si clinici in judetul Cluj la care pot depune dosarul. Sau se adreseaza doar persoanelor din Bucuresti? Multumesc!

  • Buna ziua. Programul national este la nivel national. Sunt mai multe clinici partenere. In Cluj ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca – Centrul de asistenţă a
   reproducerii şi diagnostic prenatal.

Lasa un comentariu

Name*

Email* (never published)

Website

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.