Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, in 2018 – 2019

Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, in 2018 – 2019

 • fertilizare
PROGRAMARI: 0766536553

Subprogramul National de Fertilizare in Vitro continua si in 2019, in conditii similare.

INFO: Clinica noastra colaboreaza si in programul Primariei Municipiului Bucuresti, detalii aici.

Contravaloarea procedurii FIV/ET în cadrul subprogramului se finanțează la un tarif de 10.000 lei/procedură FIV/ET numai în condițiile efectuării tuturor activităților prevăzute la titlul A punctele 1-6, raportate pe bază de borderou ce cuprinde datele de identificare ale cuplurilor beneficiare de FIV/ET, cu precizarea activităților efectuate, data efectuării acestora și a rezultatelor tratamentelor, confirmate prin rapoarte medicale.

Contravaloarea altor servicii medicale decât cele prevăzute la titlul B punctele 1-6 efectuate la recomandarea specialiștilor în scopul evaluării suplimentare, îmbunătățirii ratei de succes sau prevenirii unor complicații se suportă de către beneficiari la tarifele stabilite de unitatea sanitară și afișate la loc vizibil, pentru care se eliberează documentul fiscal, conform prevederilor legale în vigoare, cu indicarea serviciului prestat. Aceste activități se realizează numai în condițiile în care cuplul a fost informat că nu există baza legală pentru rambursarea acestor servicii din bugetul subprogramului și își asumă, în scris, plata contravalorii acestora.

Lista serviciilor medicale care nu fac obiectul rambursării din fondurile alocate programului cuprinde, fără a se limita la acestea:

 • investigații paraclinice preliminare (stabilite de fiecare unitate sanitară conform propriului protocol, dacă sunt depistate afecțiuni ce pot afecta evoluția tratamentului sau sarcinii);
 • monitorizarea tratamentului de stimulare ovariană;
 • anestezia generală la prelevarea ovocitelor;
 • ICSI (injectare intracitoplasmică a spermatozoizilor);
 • P-ICSI;
 • cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore până la stadiul de blastocist;
 • diagnostic genetic al embrionilor;
 • crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor;
 • recoltarea chirurgicală a spermatozoizilor.

Cine beneficiaza de acest program? Cuplurile infertile, adica acele cupluri care nu au reusit sa obtina o sarcina, in mod natural, fara a folosi metode contraceptive, timp de 1 an, sau cele care au primit un diagnostic de afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre un medic specialist in probleme de fertilitate.

Criteriile de eligibilitate. Criteriile care trebuie indeplinite, pe scurt: sa aveti indicatie de fertilizare in vitro, ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, procedura sa se realizeze cu ovocite si sperma proprii, nu donate, varsta femeii sa fie intre 24 si 40 de ani, indexul de masa corporala al acesteia sa fie cuprins intre 20 si 25, iar rezerva ovariana sa fie in limite normale, adica nivelul AMH sa fie mai mare de 1,1 ng/ml.

Ce trebuie stiut despre acest program este ca nu acopera contravaloarea serviciilor medicale realizate anterior procedurii, monitorizarea tratamentului de stimulare ovariana, anestezia generala la prelevarea ovocitelor, recoltarea chirurgicala a spermatozoizilor, injectarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor, cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore, pana la stadiul de blastocist, diagnosticul genetic al embrionilor si nici crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor.

In medie, sansele de reusita ale unui proceduri de fertilizare in vitro sunt de 35%. Asta inseamna ca 1 procedura din 3 se incheie cu o sarcina. Succesul procedurii poate fi insa mai mic sau mai mare, in functie de particularitatile fiecarui cuplu in parte. Totul e sa aveti incredere si sa respectati intocmai indicatiile medicului.

Dacia Medical Center va sprijina in realizarea dosarului, in depunerea lui si dr. Chadi Muheidli este cel care se ocupa integral de partea medicala aferenta procedurii, clinica colaborand cu una dintre clinicile partenere ale acestui program, asa ca te asteptam pentru a discuta despre visul tau de a deveni parinte!

Mai multe detalii puteti citi si aici: https://www.daciamedicalcenter.ro/programul-national-de-fertilizare-vitro-2017.html

67 Responses to Fertilizare in vitro, cu ajutor de la stat, in 2018 – 2019

 1. Buna, Ce se intampla daca esti peste 40 de ani si ai peste 25 indexul de masa corporala? Pot sa paticipe? Sunt foarte stricte aceste conditii? Multumesc frumos. Restul ar fi ok.

  • Buna ziua. Unul dintre criteriile impuse de stat pentru decontare este ca indicele sa fie sub 25. Dosarul este respins daca indicele este mai mare.

  • Buna ziua. Incercam sa incadram costul pentru procedura in limitele decontate, asa ca aici nu avem tarif suplimentar. Daca va incadrati in programul national, ar fi medicatia (800-1000 euro, variabil in functie de indicatie). Daca este pe programul Primariei Bucuresti, raman doar analizele premergatoare, pe care oricum le faceti pentru dosare, in ambele situatii.

 2. Buna seara! Mă numesc Toma Florina Cosmina si am 15 ani si sunt din Comuna Podu Turcului județul Bacău. Eu m-am născut într-un scaun cu rotile, am epilepsie, scolioza. Eu îmi doresc foarte mult un copil prin Fertilizare în vitro dar mie si puțin teamă că dacă o să moară sau ceva de genul acesta. Mă puteți ajuta cu ceva va rog din inima mea. Astept un răspuns de la voi.
  O seara frumoasa!

 3. Buna seara! As dori sa stiu daca se mai pot depune dosare, daca da , unde ? Cat timp dureaza pana la procedura in sine? Mentionez ca eu am o prolactina de 713 uUI/mL si sotul o spermograma cu 99% spermatozoizi atipici si doar 1% normali.Multumesc

 4. Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca exista si clinici in judetul Cluj la care pot depune dosarul. Sau se adreseaza doar persoanelor din Bucuresti? Multumesc!

  • Buna ziua. Programul national este la nivel national. Sunt mai multe clinici partenere. In Cluj ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca – Centrul de asistenţă a
   reproducerii şi diagnostic prenatal.

 5. Buna ziua.Ma numesc Daniela si am facut aqm 2 luni fertilizarea in vitro si am ramas insarcinata cu 2 gemeni.costurile au fost in jur de 4000 de euro.unde pot depune dosarul pentru a mi se deconta ceva din toti acesti bani??multumesc

  • Buna ziua. Decontarea de la stat se poate face doar daca dosarul a fost depus si aprobat inainte de procedura de fertilizare in vitro. Ne pare rau, dar acestea sunt regulile impuse de Ministerul Sanatatii.

  • Buna ziua. Programul national de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat prevede o limita de varsta pentru femei, respectiv 45 de ani, deci nu va incadrati.

  • Buna ziua. Se mai pot depune dosare, nu putem spune deocamdata daca din bugetul de anul trecut sau din cel in curs, pentru ca inca nu s-a aprobat bugetul la nivel national.

  • Buna ziua. Programul Ministerului Sanatatii acopera toata tara, astfel ca nu conteaza din ce judet sunteti, localitatea de domiciliu nu e un criteriu de respingere in acest caz.

 6. Ma numesc Csik Maticu Mirela si as vrea sa pun o intrebare mai delicata! Sora mea a fost diagnosticata cu hepatita B in timp ce isi facea analizele pentru o fertilizare la Targu Mures. Cand sa aflat ca are hepatita i sau inchis toate usiile si li sa spus ca nu pot continua cu fertilizarea. Acum intrebarea mea este dumneavoastra faceti fertilizare daca pacienta e cu hepatita? Daca da sar putea inscrie la programul de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat?
  Va multumesc anticipat!! Cu stima Csik Maticu Mirela

  • Buna ziua. In principiu, daca nu exista exista alte probleme, se poate face FIV. In conditiile listate oficial de catre Ministerul Sanatatii nu exista o interdictie in acest sens.

 7. Buna ziua,
  Programul national de fertilizare in vitro cu ajutor de la stat (Ministerul sanatatii) prevede o limita de varsta pentru femei, respectiv 45 de ani?
  Multumesc anticipat !

  • Buna ziua. In acest moment sunt cateva probleme cu privire la contractele pe Bucuresti. Speram sa se rezolve cat mai repede.

 8. Buna ziua!
  Ma intereseaza si pe mine programul Fiv cu sbventionare de la stat.Se poate depune dosaru?Mentionez ca am 40ani, sotul 35 ani a fost depistat cu oligospermie severa.Multumec frumos!

  • Buna ziua. De saptamana viitoare se pot depune dosarele in clinica. In august, cel mai probabil, vor fi comisiile, iar primele proceduri vor fi realizate in septembrie.

 9. Buna ziua. Daca sotului ii voi plati asigurarea ” din mana” inaintea depunerii dosarului cu o luna, ne incadram in conditii? Mentionez ca a fost asigurat pana in luna a 5a 2019. Multumesc

   • Casa de asigurari mi-a eliberat adeverinta dar mi-a fost trimisa personal pe e-mail. Toate analizele sunt in regula, credeti ca ar pune in dificultate aceasta adeverinta care practic nu este in exemplar original , aprobarea dosarului? Adeverinta propriu-zisa este o copie din masca de verificare asigurat pe care s-a pus o stampila. Multumesc mult!

 10. Bună ziua ..Am facut de două ori embriotransfer.mai am trei embrioni dar nu mai am bani..Exista program ptr ajutor de embriotransfer??

  • Buna ziua. Pentru programul subventionat de Ministerul Sanatatii se pot inscrie cupluri din orice judet al tarii, nu este doar pentru cei din Bucuresti.

 11. Buna ziua! Pentru femeile PESTE 35 de ani (eu am 39 de ani), AMH mic este un criteriu de excludere? Imi puteti spune va rog si ce trebuie sa cuprinda dosarul si unde pot sa il depun? Va multumesc ff mult!

  • Buna ziua. Doamna doctor vine in clinica pentru consultatii si spermograma. Pentru proceduri de fertilizare in vitro va poate ajuta dr. Chadi Muheidli. Pentru programari, puteti suna la numarul de telefon 0766.536.553.

Lasa un comentariu

Name*

Email* (never published)

Website

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.