Confirmare sarcina

Clinica asigura servicii medicale de
confirmare sarcina prin test de sange si
ecografie de specialitate

Oferim servicii complete de confirmare si de urmarire a sarcinii, cu medici specializati in investigatiile si monitorizarea necesare in preconceptie si in cele 9 luni de graviditate. 

Echipa noastra este formata din specialisti de renume in domeniu, cu o vasta experienta in obtinerea si monitorizarea sarcinii, cu optiunea de a naste in unitati medicale private si de stat. 

ANALIZE PRECONCEPTIE

1600 LEI
 • Hematologie, Coagulare si Biochimie
 • Imunologie
 • Microbiologie
 • CONSULT + ECOGRAFIE GRATUITE

PACHET CONFIRMARE

300LEI
250 LEI
 • Consultatie specialitate
 • Ecografie transvaginala
 • Dozare Beta HCG
 • Dr. Chadi Muheidli

Semnele sarcinii: de la conceptie la confirmare

Un prim semn de sarcina, dupa un contact sexual la ovulatie, ar putea fi sangerarea de nidatie. Este momentul in care embrionul se implanteaza in uter si incepe sa se dezvolte. Spunem ca ar putea fi pentru ca nu se intampla in toate sarcinile.

Atunci cand exista, sangerarea prin implantare apare de obicei intre 6 si 12 zile de la conceptie, cand oul fertilizat se ataseaza de mucoasa uterului. Unele femei o confunda cu menstruatia obisnuita, deoarece poate arata similar si poate aparea aproape de timpul in care v-ati astepta ciclul normal. 

Cel mai evident simptom precoce al sarcinii – si cel care determina majoritatea femeilor sa faca un test de sarcina – este o menstruatie intarziata. Dar nu toate intarzierile sunt cauzate de sarcina.

Exista, pe langa sarcina, si alte motive pentru care menstruatia poate intarzia. Problemele hormonale, oboseala sau stresul sunt printre posibile cauze. Daca menstuatia intarzie, cu sau fara sarcina, prima optiune ramane testul de urina, urmat, indiferent de rezultat, de controlul medical de specialitate. 

Daca menstruatia intarzie si ati avut recent relatii sexuale neprotejate, este posibil sa fie vorba despre o sarcina. Testele de sarcina sunt utilizabile din prima zi de intarziere a menstruatiei.

Asadar, puteti efectua majoritatea testelor de sarcina din prima zi de intarziere. Daca nu stiti cand ar fi trebuit sa fie, efectuati testul la cel putin 21 de zile de la ultima relatie sexuala neprotejata.

Unele teste de sarcina foarte sensibile pot fi utilizate chiar inainte de acest moment, incepand cu 8 zile de la conceptie. Despre cand si cum trebuie facut un test de sarcina, afla aici: Test de sarcina. Cand trebuie facut

Un test de sarcina din sange este de obicei un test de sange cantitativ care arata cat de mult este prezenta gonadotropina corionica umana (hCG) in sange. Acesta este tipul de test de sarcina de sange la care se refera majoritatea oamenilor atunci cand vorbesc despre analize de sange pentru sarcina. Pentru a va testa sangele pentru prezenta hCG, o simpla proba de sange este prelevata de la nivelul bratului.

HCG este un hormon secretat in timpul sarcinii si detectabil incepand cu o saptamana pana la doua saptamani (sau mai mult) dupa conceptie, in functie de test. Fie ca utilizati un test de sarcina la domiciliu, care utilizeaza urina, sau un test de sarcina din sange la un cabinet/laborator care ofera serviciul, rezultatele se vor baza pe masuratori ale acestui hormon in urina sau sange.

Ambele tipuri de teste sunt foarte fiabile, producand o precizie de aproximativ 99% atunci cand sunt utilizate corect. Despre acest test am scris si in Totul despre sarcina, de la calatoria ovulului pana la implantare (partea I)

Unul din scopurile principale ale ecografiei este diagnosticul si confirmarea prezentei unei sarcini. Sacul gestational este observat si masurat la 4-5 saptamani de sarcina, iar embrionul poate fi vizualizat la 5-6 saptamani. Ecografia transvaginala permite vizualizarea mai din timp comparativ cu cea abdominala. 

Urmand toate analizele si controalele necesare in sarcina, te poti asigura ca faci tot ce iti sta in putere pentru o sarcina fara probleme si un bebelus sanatos! Despre conduita in sarcina si analize de baza, poti citi mai multe in articolul Calendar de sarcina: cand se fac ecografiile morfologice si de ce

Pentru a fi sanatoasa, o femeie trebuie sa isi aleaga medicul ginecolog potrivit si sa efectueze un pachet minim de analize (secretie si Babes Papanicolau), anual. Doar asa poate fi sigura ca va trata din timp orice afectiune, dar mai ales ca poate depista orice problema de fertilitate. Noi iti suntem alaturi si inainte, si dupa ce decizi ca vrei sa fii mama. Iti oferim consiliere si garantia unei monitorizari eficiente, atente, dar mai ales necesare, a sarcinii. Detalii, in lista de preturi de mai jos.

Investigatii obligatorii pentru gravide

Morfologie Trim. I

400 lei
 • Ecografie de specialitate
 • Saptamanile 12-13
 • Medic cu competenta in morfologie fetala
 • Tehnologie de top

Morfologie Trim. II

500 lei
 • Ecografie de specialitate
 • Saptamanile 21-23
 • Cea mai importanta ecografie
 • Informatii esentiale despre fat

Morfologie Trim. III

400 lei
 • Ultima ecografie morfofetala
 • Saptamanile 31-33
 • Afla daca esti pregatit pentru nastere
 • Consiliere de specialitate

De la dorinta, pana la prima strangere in brate. Suntem langa tine si te ajutam sa ai un copil sanatos!