Reproducere umana asistata

Reproducere umana asistata

 • reproducere umana asistata (Large)

In cadrul clinicii oferim urmatoarele servicii:

 • Consult
 • Monitorizare ovulatie
 • Ecografie
 • Inseminare intrauterina
 • Fertilizare in vitro
 • Injectare Intracitoplasmica de Spermatozoizi

Rata de succes de 35% la reproducerea umana asistata

Echipa de medici are peste 13 ani de experienta in reproducere umana asistata, iar rata de succes este similara celei din Uniunea Europeana. Clinica faciliteaza si accesarea fondurilor de stat alocate prin Subprogramul National de Fertilizare in Vitro, finantat de Ministerul Sanatatii, si cele acordate de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul Programului FIV – O sansa pentru cuplurile infertile.
Reproducerea umana asistata este recomandata cuplurilor care nu pot concepe pe cale naturala. Practica medicala arata ca este nevoie de interventia specialistilor daca un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina dupa un an de contact sexual neprotejat, daca femeia are pana in 35 de ani. Daca femeia are intre 35 si 40 de ani, intervalul de timp luat in considerare scade la 6 luni. Dupa 40 de ani, ar fi indicat sa vizitati un medic specilist in probleme de fertilitate imediat ce ati decis ca vrei sa fiti parinti. Motivul: rezerva ovariana in scadere.

Investigatii necesare inainte de o procedura de reproducere umana asistata

Pentru ea:

 • Analize de laborator pentru urmatorii hormoni: estradiol, hormonul foliculo-stimulant (FSH), hormonul luteinizant (LH), hormonul anti-Mullerian (AMH)
 • Ecografie transvaginala
 • Histerosonografie sau histerosalpingografie pentru verificarea permeabilitatii trompelor uterine si evaluarea cavitatii uterine. Avantajul unei histerosonografii, ca metoda moderna ecografica, este faptul ca nu necesita anestezie si nici nu exista expunere la radiatii X, asa cum se intampla in cazul histerosalpingografiei.
 • Analize de sange: in functie de particularitatile fiecarui caz in parte.

Pentru el:

 • Spermograma/Spermocultura

Clinica noastra lucreaza cu o rata de succes de 35%, similara celei din Uniunea Europeana, la costuri mult mai mici decat in tarile intracomunitare.

Cui se adreseaza

Cu siguranta, celor care nu pot concepe natural. Din practica medicala se considera ca un cuplu poate avea nevoie de procedura de fertilizare in vitro (FIV), atunci cand nu se reuseste obtinerea unei sarcini dupa o perioada de 1 an de contacte sexuale neprotejate. Atunci cand unul din parteneri a depasit varsta de 35 de ani, intervalul de timp in care sarcina nu a fost obtinuta este de 6 luni. De la 40 de ani, vizita este indicata inca din primul moment.

Ce presupune

Pe scurt, embrionul se obtine in conditii de laborator, dupa care se transfera in mediul uterin. Procedura in sine este complexa, iar pentru a ajunge la ea, este posibil ca femeia sa urmeze un tratament medicamentos, in functie de decizia medicului specialist. Acest lucru se intampla numai dupa ce medicul are o imagine detaliata a starii de sanatate a femeii. Pentru asta, femeia trebuie sa faca o serie de teste:

 • analize de laborator pentru urmatorii hormoni: estradiol, hormonul foliculo-stimulant (FSH), hormonul luteinizant (LH) si hormonul anti Mullerian (AMH), în ziua a treia a ciclulului menstrual, impreuna cu o ecografie transvaginala realizata in aceeasi zi a aceluiasi ciclu. Analizele de sange ale primilor trei hormoni vor da o imagine asupra profilului hormonal, iar cea a hormonului anti-Mullerian va da imaginea rezervei ovariene. Coroborate cu imaginile ecografice, vor da un tablou orientativ, extrem de util medicului care va dispune protocolul de stimulare in vederea realizarii FIV.
 • histerosonografie, adica o ecografie ce are in vedere excluderea unor cauze de infertilitate nedetectabile prin analizele de sange. De exemplu, hidrosalpinx (lichid in trompa/trompele uterine), anomalii endometriale etc. Explorarea se realizează in zilele 7-10 ale ciclului menstrual.

In cazul barbatilor, este necesara o spermograma si o spermocultura.

Analizele enumerate mai sus sunt obligatorii, iar in functie de fiecare caz in parte, medicul specialist poate dispune analize suplimentare, in general fiind vorba despre analize de sange.

Stimulare

Protocoalele de stimulare sunt decise de medicul specialist în functie de rezultatele analizelor descrise mai sus. In general, este vorba despre injectii administrate subcutanat, care vor stimula productia foliculara. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceste injectii sunt aproape nedureroase si pot fi administrate extrem de usor, dupa un instructaj din partea unui cadru medical cu experienta, de care trebuie sa dispuna orice clinica specializata in reproducere umana asistata. Atentie! Cantitatea, ora si alte detalii referitoare la injectii sunt decise exclusiv de medicul specialist. Este posibil ca, in urma monitorizarii, pacienta sa raspunda slab sau deloc la stimulare. In astfel de cazuri, protocolul se opreste.

morfologie sarcina

Efectul acestor injectii este monitorizat indeaproape prin analize de sange si ecografii. Atunci cand medicul care a decis protocolul constata un nivel optim al hormonilor corelat cu un rezultat ecografic pozitiv, decide oprirea protocolului si administrarea unei ultime injectii, de inductie, care va determina maturarea ovocitelor continute de foliculi. Intr-un interval de timp de 36 de ore de la această injectie de inductie, ovocitele sunt colectate. Procedura are loc sub anestezie totala, dar usoara, si dureaza cateva zeci de minute. In aceeasi zi are loc fertilizarea in laborator a ovocitelor, cu materialul seminal al sotului/partenerului, colectat in ziua recoltarii ovocitelor sau anterior si crioprezervat.

Riscuri, sanse de reusita.

Teoretic, din momentul colectarii ovocitelor, se va observa calitatea materialului genetic, respectiv a ovocitelor. Din acest motiv, AMH are o valoare generala, de indicare a rezervei, nu a calitatii ovocitelor. Acest aspect nu este deocamdata detectabil prin niciun test. Daca ovocitul este de calitate, se va fertiliza, va evolua si va putea fi transferat in cavitatea uterina conform deciziei medicului specialist si a embriologului.

Transferul embrionului poate avea loc la 3 sau 5 zile de la fertilizare. In functie de ziua in care este transferat, testul de sarcina poate fi facut la 7 zile de la embriotransfer, in cazul unui embrion transferat la 5 zile dupa fertilizare sau 14 zile, in cazul unui embrion transferat la 3 zile dupa fertilizare.

11 Responses to Reproducere umana asistata

 1. Pingback: Fertilizarea in vitro, solutia salvatoare pentru multe cupluri

 2. Buna ziua,

  As fi interesata de o procedura FIV cu dl dr Chadi Muheidli, cat se poate de repede, si as dori sa vad o lista de preturi completa pt aceasta, daca se poate.
  De asemenea as vrea sa stiu care sunt analizele solicitate , si care este valabilitatea acestora, pt a completa dosarul in vederea unei consultatii preliminare cu dl Dr.
  Am facut in 2017 un Fiv si am deja cunostinte despre tot ce implica.
  Va multumesc anticipat si astept un raspuns pe email.
  O zi buna in continuare!

  • Buna ziua. Dl. dr. nu recomanda o lista de analize inainte de a vedea dosarul pe care il aveti acum. Unele dintre ele sunt valabile si nu e nevoie sa fie repetate, asa ca ar fi nepotrivit sa va incarce cu o cheltuiala inutila. Pretul pentru FIV este de 2500 de lei. In functie de ce avem de completat in dosar, va putem spune si care sunt costurile (unele dintre investigatii se fac in clinici partenere). Daca doriti o analiza de dosar, va rugam sa sunati pe numarul clinicii. Va multumim.

 3. Bună ziua,
  Am un dosar plin de analize dar nu știu nimic concret despre ceea ce trebuie făcut.
  De 10 ani ne chinuim sa facem un bebe dar fără succes, am fost la mulți medici dar nimic concret. Am dori să știm dacă avem vreo șansă în viitor sa devenim părinți.
  Spermograma este foarte proasta, tratamente am tot făcut dar fără nici o modificare.

  • Buna ziua. Daca spermograma este singura cauza si nu vorbim despre lipsa spermatozoizilor, atunci puteti sa incercati fertilizare in vitro ICSI. Din pacate, nu se poate face nimic pentru o spermograma mai buna daca factorul nu este unul extern, de mediu, indepartarea lui putand conduce la o situatie favorabila.

  • Buna ziua. Daca nu ati mai beneficiat de acest program si va incadrati in conditiile impuse de el, atunci n-ar trebui sa fie o problema.

 4. Bunz ziua!
  As dori sa fac inseminare artificiala cu dl doctor zguri.
  Am un nodul fibromatos9 acest lucru putand fi una din problemele pt care nu raman insarcinata) iar doamna doctor la care urmez mi-a spus sa fac operatie dar totusi as vrea sa incerc inseminarea.
  care sunt costurile unei inseminari si ce presupune.
  Multumesc

  • Buna ziua. O procedura de inseminare costa 1.000 de lei. Programari in clinica se fac la numarul de telefon 0766.536.553.

Lasa un comentariu

Name*

Email* (never published)

Website

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.