Fertilizare in vitro

Tehnicile de reproducere umana asistata medical (ART) sunt proceduri medicale moderne si eficiente menite sa ajute cuplurile infertile sa conceapa. 

Una dintre aceste tehnici este Fertilizarea in vitro (FIV), aceasta reprezentand o sansa reala de a avea copii. In functie de cauzele de infertilitate, specialistii pot recomanda:

  • FIV cu ovocite proprii
  • FIV cu ovocite donate (proaspete sau congelate)
  • FIV cu embrioni donati


Din 2010, echipa Dacia Medical Center ofera suport in realizarea oricarui tip de fertilizare in vitro, in tara sau in strainatate, cu sanse foarte mari de succes, similare celor existente la nivel european.

Ce spun cifrele

Clinica noastra lucreaza cu aceeasi rata de reusita ca in toate tarile europene, iar sansele de a face un copil sunt estimate corect si onest.
In plus, ai la dispozitie cei mai buni specialisti din tara si din strainatate.

Ovocite Proprii*

0%

Ovocite Donate**

0%

Diagnosticare

0%

Embroni Donati**

0%

IUI

0%

*reprezinta media europeana pentru reusita primei proceduri de fertilizare in vitro cu celule proprii
**rata medie cumulata de succes pentru trei embriotransferuri in clinica Medimall Atena

Avantajele fertilizarii in vitro

Pe langa sansa de a concepe un copil, o procedura de FIV ofera si alte beneficii cuplurilor care apeleaza la aceasta:

  • Controlul calitatii ovocitelor / embrionilor si diagnosticarea afectiunilor genetice, prin analiza preimplantatorie. Astfel, se pot diagnostica posibile afectiuni genetice si se poate selecta un embrion sanatos pentru implantare.

  • Cresterea sanselor de sarcina la varste mai inaintate, fiind astfel o optiune pentru femeile care sunt mai in varsta si isi doresc un copil.

  • Se poate planifica momentul nasterii, ceea ce poate fi util pentru femeile care au anumite probleme medicale care le pot afecta sarcina.

  • Reducerea riscului de avort spontan, prin selectia embrionilor sanatosi, plasati in conditii ideale de dezvoltare.

dr chadi muheidli

Investigatii pentru cuplul infertil

PACHET HISTEROSONOGRAFIE

1400 LEI
  • Diagnostic infertilitate
  • CONSULTATIE GRATUITA
  • Procedura moderna, minim invaziva

Analize FIV

1800lei
1400 lei
  • Analize de sange, pentru cuplu
  • Obstetrica - ginecologie
  • Rapiditate si acuratete

Decontare FIV prin Programul National 2024

In fiecare an, Dacia Medical Center este alaturi de cuplurile infertile si le ofera suport in obtinerea ajutorului financiar oferit de statul roman pentru decontarea fertilizarii in vitro.

Fie ca vorbim de FIV cu ovocite proprii sau de FIV cu ovocite donate, si in 2024, poti obtine 15.000 lei prin “Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”, organizat de Ministerul Familiei.

Clinica noastra te ajuta sa obtii un diagnostic de infertilitate si indicatia pentru fertilizare in vitro solicitata de minister ca prima conditie de inscriere la Programul national de decontare FIV 2024.

Discuta cu specialistii nostri in infertilitate in cadrul unei consultatii online GRATUITE despre criteriile de eligibilitate si realizarea dosarului pentru participare.

Etape in procedura de FIV cu ovocite proprii

Procedura in sine este complexa, iar pentru a ajunge la ea, este posibil ca femeia sa urmeze un tratament medicamentos, in functie de decizia medicului specialist. Acest lucru se intampla numai dupa ce medicul are o imagine detaliata a starii de sanatate a femeii.

Pentru asta, femeia trebuie sa faca o serie de teste:

  • analize de laborator pentru urmatorii hormoni: estradiol, hormonul foliculo-stimulant (FSH), hormonul luteinizant (LH) si hormonul anti Mullerian (AMH), în ziua a treia a ciclulului menstrual, impreuna cu o ecografie transvaginala realizata in aceeasi zi a aceluiasi ciclu. Analizele de sange ale primilor trei hormoni vor da o imagine asupra profilului hormonal, iar cea a hormonului anti-Mullerian va da imaginea rezervei ovariene. Coroborate cu imaginile ecografice, vor da un tablou orientativ, extrem de util medicului care va dispune protocolul de stimulare in vederea realizarii FIV.
  • histerosonografie, adica o ecografie ce are in vedere excluderea unor cauze de infertilitate nedetectabile prin analizele de sange. De exemplu, hidrosalpinx (lichid in trompa/trompele uterine), anomalii endometriale etc. Explorarea se realizează in zilele 7-10 ale ciclului menstrual.


In cazul barbatilor, este necesara o spermograma si o spermocultura.

*Analizele enumerate mai sus sunt obligatorii, iar in functie de fiecare caz in parte, medicul specialist poate dispune analize suplimentare, in general fiind vorba despre analize de sange. 

  • Investigatii si primirea indicatiei de fertilizare in vitro clasica sau ICSI
  • Stimulare ovariana: este vorba despre injectii subcutanate pe care pacienta si le face in fiecare seara, la aceeasi ora, timp de 9-10 zile. Scopul este de a stimula producerea de foliculi. In mod normal, la o ovulatie, se elibereaza un singur folicul, insa obiectivul stimularii e obtinerea a 10-12 foliculi. Pe toata perioada stimularii se urmareste ecografic evolutia foliculilor, pentru a calcula cea mai potrivita zi pentru punctia foliculara.
  • Punctia foliculara: procedura de recoltare a ovulelor de la pacienta.
  • Recoltarea si prelucrarea spermei de la partener: se poate face in ziua recoltarii ovocitelor sau anterior, caz in care produsul este crioprezervat.
  • Fertilizarea in laborator a ovocitelor cu materialul seminal al partenerului
  • Transferul embrionului in uter: se poate face la aproximativ 3-5 zile de la fertilizare.
  • Testul de sarcina poate fi efectuat la aproximativ 14 zile de la momentul in care s-a realizat transferul.

 

*O treime dintre cauze sunt de natura feminina, o alta treime de natura masculina, iar restul cazurilor sunt determinate fie de ambii parteneri, fie de o sursa necunoscuta.

Protocoalele de stimulare sunt decise de medicul specialist in functie de rezultatele analizelor descrise mai sus. In general, este vorba despre injectii administrate subcutanat, care vor stimula productia foliculara. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceste injectii sunt aproape nedureroase si pot fi administrate extrem de usor, dupa un instructaj din partea unui cadru medical cu experienta, de care trebuie sa dispuna orice clinica specializata in reproducere umana asistata.

Atentie! Cantitatea, ora si alte detalii referitoare la injectii sunt decise exclusiv de medicul specialist. Este posibil ca, in urma monitorizarii, pacienta sa raspunda slab sau deloc la stimulare. In astfel de cazuri, protocolul se opreste.

Efectul acestor injectii este monitorizat indeaproape prin analize de sange si ecografii. Atunci cand medicul care a decis protocolul constata un nivel optim al hormonilor corelat cu un rezultat ecografic pozitiv, decide oprirea protocolului si administrarea unei ultime injectii, de inductie, care va determina maturarea ovocitelor continute de foliculi. Intr-un interval de timp de 36 de ore de la această injectie de inductie, ovocitele sunt colectate. Procedura are loc sub anestezie totala, dar usoara, si dureaza cateva zeci de minute. In aceeasi zi, are loc fertilizarea in laborator a ovocitelor, cu materialul seminal al sotului/partenerului, colectat in ziua recoltarii ovocitelor sau anterior si crioprezervat.

Teoretic, din momentul colectarii ovocitelor, se va observa calitatea materialului genetic, respectiv a ovocitelor. Din acest motiv, testarea AMH are o valoare generala, de indicare a rezervei, nu a calitatii ovocitelor. Acest aspect nu este deocamdata detectabil prin niciun test. Daca ovocitul este de calitate, se va fertiliza, va evolua si va putea fi transferat in cavitatea uterina conform deciziei medicului specialist si a embriologului.

Transferul embrionului poate avea loc la 3 sau 5 zile de la fertilizare.

In functie de ziua in care este transferat, testul de sarcina poate fi facut la 7 zile de la embriotransfer, in cazul unui embrion transferat la 5 zile dupa fertilizare sau 14 zile, in cazul unui embrion transferat la 3 zile dupa fertilizare.

Oferte Fertilizare in Vitro

FIV IN RATE

2900 euro
  • pret de pornire pentru plata in rate
  • Medicatia NU este inclusa
  • Rata I: de la 1.450 euro
  • Rata II: de la 1.450 euro

OVOCITE DONATE

6000 euro
  • Sincronizare donator
  • Procedura FIV
  • Embriotransfer
  • Congelare in anumite conditii

EMBRIONI DONATI

6000 euro
  • Sincronizare donator
  • Procedura FIV
  • Embriotransfer
  • Congelare in anumite conditii

Povesti de succes la Dacia Medical Center

Doi dintr-o fertilizare in vitro - povestea Florentei

Play Video

Un vis implinit prin FIV, dupa 17 ani de asteptare

Play Video

Tipuri de FIV cu material genetic donat

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate (FIV-OD) este un proces prin care ovocite provenite de la o donatoare sunt fertilizate in laborator cu sperma partenerului, iar embrionii rezultati sunt transferati in uterul femeii care urmeaza sa devina mama.
Specialistii apeleaza la aceasta procedura atunci cand este afectata cantitatea si calitatea ovocitelor femeii care isi doreste sa aiba un copil.
In functie de clinica pentru care optezi, procedura de FIV se poate realiza cu ovocite donate proaspete sau congelate. Pentru ca nu trec prin procesul de congelare – decongelare, ovocitele proaspete pot conduce la o rata mai mare de succes, respectiv probabilitatea de obtinere a unei sarcini este mai ridicata.
Detalii despre FIV cu ovocite donate sansele de reusita, gasesti aici.

Cunoscuta inca de la jumatatea anilor ’80, procedura de FIV cu embrioni donati este recomandata cuplurilor in care ambii parteneri au probleme de fertilitate, adica materialul lor genetic nu le permite sa devina parinti pe cale naturala.
Astfel, in timpul procedurii de fertilizare in vitro, sunt folosite atat ovocite donate, cat si spermatozoizi donati pentru obtinerea embrionului.
Principalele situatii in care un cuplu este nevoit sa apeleze la FIV cu embrioni donati sunt:

  • Ambii parteneri ai cuplului se confrunta cu infertilitatea;
  • Exista riscul de a transmite fatului o boala genetica;
  • Cuplul a trecut deja prin mai multe incercari esuate de FIV;
  • Cuplul nu isi permite costuri mai mari pentru a obtine o sarcina (incercari de FIV repetate)
  • Partenerii nu isi permit/ nu isi doresc o adoptie ori procedura este una complicata (in functie de tara unde demareaza procedura).

Pe platforma online Ovocitedonateromania, gasesti detalii despre Fertilizarea in vitro cu embrioni donati.

Procedura de mama surogat implica utilizarea unei femei pentru a purta si a naste un copil pentru altcineva, care nu are aceasta capacitate din punct de vedere biologic.
La procedura de mama surogat pot apela femeile care nu reusesc sa ramana insarcinate din cauza unor probleme medicale precum:

  • anomalii ale uterului;
  • afectiunile care fac sarcina periculoasa pentru viata femeii, cum ar fi boala cardiaca congenitala;
  • cazurile multiple de avort spontan;
  • esecuri repetate ale procedurilor FIV

Procedura medicala la care se apeleaza in acest caz este tot fertilizarea in vitro si consta in fecundarea ovocitelor mamei biologice sau de la o donatoare de ovule cu spermatozoizii tatalui biologic sau ai unui donator de sperma. Embrionii astfel rezultati sunt apoi transferati in uterul mamei surogat care, dupa nastere, nu mai are niciun drept din punct de vedere legal asupra copilului.
Afla de aici mai multe detalii despre procedura si despre cum o poti accesa!

Fertilizarea in vitro de la A la Z

Fertilizarea in vitro: procedura, etape si sanse de reusita

Play Video

Infertilitate de cauza necunoscuta

Play Video

Ce spun pacientele noastre

De la dorinta, pana la prima strangere in brate. Suntem langa tine si te ajutam sa ai un copil sanatos!