FIV este o procedura de reproducere umana asistata, care se intinde pe parcursul mai multor saptamani. Rata de succes in clinica Dacia Medical Center este de aproximativ 35%, asemanatoare cu media europeana. Clinica faciliteaza si accesarea fondurilor de stat alocate prin Subprogramul National de Fertilizare in Vitro, finantat de Ministerul Sanatatii, si cele acordate de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul Programului FIV – O sansa pentru cuplurile infertile.

Investigatii necesare inainte de FIV

Pasi pentru FIV

  1. Stimulare ovariana: este vorba despre injectii subcutanate, pe care pacienta si le face in fiecare seara, la aceeasi ora, timp de 9-10 zile. Scopul este de a stimula producerea de foliculi. In mod normal, la o ovulatie, se elibereaza un singur folicul, insa obiectivul stimularii e obtinerea a 10-12 foliculi. Pe toata perioada stimularii se urmareste ecografic evolutia foliculilor, pentru a calcula cea mai potrivita zi pentru punctia foliculara.
  2. Punctia foliculara: procedura de recoltare a ovulelor de la pacienta.
  3. Recoltarea si prelucrarea spermei de la partener: se poate face in ziua recoltarii ovocitelor sau anterior, caz in care produsul este crioprezervat.
  4. Fertilizarea in laborator a ovocitelor cu materialul seminal al partenerului
  5. Transferul embrionului in uter: se poate face la aproximativ 3-5 zile de la fertilizare.
  6. Testul de sarcina poate fi efectuat la aproximativ 14 zile de la momentul in care s-a realizat transferul.

O treime dintre cauze sunt de natura feminina, o alta treime de natura masculina, iar restul cazurilor sunt determinate fie de ambii parteneri, fie de o sursa necunoscuta.

Cauze feminine

Cauze masculine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *