Articole

Sangerari abundente inainte de menopauza

Pentru orice femeie, sa aiba sangerari abundente inainte de menopauza, fara a fi vorba de menstruatia normala, e motiv de ingrijorare. Sangerari abundente inainte de menopauza pot avea mai multe cauze. Chiar daca nu e mereu vorba de afectiuni grave, in astfel de cazuri e recomandat un consult ginecologic.

Ce este colposcopia. Simptome pentru care e recomandata procedura.

Examenul de colposcopie se realizeaza endoscopic si urmareste examinarea aparatului genital inferior. Ce este colposcopia? Cu ajutorul unui colposcop, sunt vizualizate vulva, vaginul si colul uterin. Prin colposcopie se poate pune un diagnostic in cazul patologiilor colului uterin. In urma acestei investigatii se stabileste un tratament si se recomanda o interventie chirurgicala, daca e cazul.

Boli care pot duce la o sarcina cu risc

In ciuda progreselor medicale din ultimii ani, exista boli ale mamei care duc la o sarcina cu risc. Riscurile pot fi atat pentru femeia insarcinata, cat si pentru copil. Unele boli ale mamei se pot agrava din cauza sarcinii. De asemenea, in unele cazuri, exista riscul ca afectiunea sa fie transmisa la copil.

Hipertensiune in sarcina

Un diagnostic de hipertensiune in sarcina este un semnal de alarma atat pentru mama, cat si pentru copil. Metoda utilizata pentru a identifica afectiunea este MAPA, respectiv monitorizare ambulatorie a presiunii arteriale. Medicii monteaza un dispozitiv care masoara tensiunea arteriala 24 de ore fara intrerupere.

Intrerupere de sarcina

Intrerupere de sarcina se face din doua motive. Fie nu se doreste pastrarea fatului, fie sarcina nu poate continua din cauze medicale. Indiferent de motive, un avort provocat este mereu o trauma pentru femeie. Daca te afli intr-o astfel de situatie, asigura-te ca ai luat cea mai buna decizie.

Diagnosticarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin poate avea mai multe simptome atunci cand e in stadiu incipient, printre care balonare, durere in abdomen sau pelvis, senzatie de mancarime sau nevoia de a urina mai des decat de obicei. In aceste situatii, nu este insa obligatorie diagnosticarea cancerului de col uterin, caci ele pot fi simptome si pentru alte afectiuni.

Sarcina cu termen depasit. Provocam sau nu nasterea.

  • sarcina cu termen depasit

Sarcina cu termen depasit se considera a fi o sarcina care a depasit 42 de saptamani, fara ca travaliul sa fi aparut spontan. Desi in mod normal termenul unei sarcini e considerat a fi saptamana 40, exista numeroase cazuri de sarcina cu termen depasit. Adica, se trece de 40 de saptamani fara sa se intample ceva. Aproximativ 10% dintre sarcini se incadreaza in aceasta statistica.

Hiperplazie de endometru

Diagnosticul de hiperplazie de endometru se pune atunci cand se identifica o crestere sau o ingrosare exagerata a mucoasei uterine. Afectiunea se poate raspandi pe toata suprafata mucoasei uterine sau poate fi localizata pe o anumita parte. Intalnim hiperplazie de endometru in special la femeile trecute de varsta de 40 de ani. Desi hiperplazie de endometru nu inseamna cancer de endometru, se poate ajunge uneori si la acest diagnostic.