Articole

Astmul in sarcina, cum imi va afecta copilul

  • astmul in sarcina

Astmul este o afectiune cronica care in timpul sarcinii se poate agrava, daca nu este tinuta corespunzator. Studiile arata ca pana la 8% dintre femeile insarcinate sunt afectate de astm. Cu un tratament adecvat, boala nu ar trebui sa fie un pericol pentru femeia insarcinata. De ce astmul in sarcina este un motiv de ingrijorare, ne spune dr. Ciprian Pop Began, medic primar obstetrica-ginecologie .

Histerosonografia: cand facem si ce sanse ai sa ramai insarcinata dupa procedura

  • cand se face histerosonografia

Ai ajuns in cabinetul medicului ginecolog in probleme de fertilitate si ai primit indicatia de a verifica permeabilitatea trompelor uterine. Mai exact, daca ovulul se poate intalni cu spermatozoidul in trompe si poate parcurge drumul pana in uter, unde urmeaza a se implanta. Cand se face histerosonografia, ce este si cat de adevarat este ca poate fi obtinuta sarcina doar dupa o astfel de procedura, iti explica dr. Tarek Abdou, medic primar obstetrica-ginecologie.

Infectare cu COVID-19 in sarcina, la ce sa te astepti

  • infectia cu covid-19 in sarcina

Gravidele nu par sa fie mai susceptibile la consecintele infectarii cu coronavirus decat populatia generala, iar pana in prezent nu sunt raportate decese la gravide dupa infectare cu COVID-19 in sarcina. Este o informatie esentiala in acest context de ingrijorare cu privire la riscurile infectarii cu COVID-19.

Protejati gravidele! Ghid pentru femeile insarcinate

  • eco doppler in sarcina

Ordinul privind restrictionarea activitatii in toate spitalele din Romania pune in dificultate pacientele insarcinate, care au nevoie de monitorizare si de consultatii de specialitate inainte de a deveni urgente! Dr. Ciprian Pop-Began atrage atentia asupra riscurilor la care sunt supuse gravidele, si implicit fatul, ca urmare a acestei decizii.

Probleme jenante in sarcina – mancarimi, gaze, constipatie si linii negre pe abdomen

  • momente jenante in sarcina

Perioada sarcinii vine cu o multime de stari si simptome. Unele minunate, altele… jenante, sa le spunem. Femeile se confrunta cu multe probleme jenante in sarcina, vorbim aici despre mancarimi, balonare, constipatie sau chiar acele linii negre de pe abdomen.

Infectia cu noul coronavirus in sarcina

  • coronavirus in sarcina

Datele actuale cu privire la noul coronavirus in sarcina indica faptul ca femeia gravida nu are un risc crescut. Datele sunt limitate si se refera la sarcini de trimestrul al III-lea. Care este abordarea recomandata in acest moment, va spunem in acest articol.

Colestaza in sarcina, de la mancarimi usoare pana la nopti nedormite

  • colestaza de sarcina

In timpul sarcinii, unele femei prezinta o mancarime severa la nivelul mainilor si picioarelor. Cea mai frecventa cauza a mancarimilor este colestaza de sarcina, o afectiune hepatica comuna in sarcina.

Fibromul uterin, care sunt cauzele si cum il putem trata

  • fibrom uterin tratament

Un fibrom uterin variaza ca dimensiuni, de la marimi nedetectabile pana la mase voluminoase care pot extinde uterul. Femeile pot dezvolta o singura formatiune sau mai multe. In cazurile extreme de fibrom multiplu, uterul se extinde atat de mult incat poate ajunge in cutia toracica.

Lichidul amniotic si dezvoltarea bebelusului

  • lichidul-amniotic ce este si ce rol are

Lichidul amniotic este vital in sarcina. Practic, fara lichid amniotic, sarcina nu exista. El asigura o dezvoltare sanatoasa a fatului. Este un lichid galben si clar, care se formeaza in primele 12 zile de la conceptie, in sacul amniotic. Lichidul inconjoara copilul in crestere in interiorul uterului si este esential in evolutia sarcinii.