Articole

Medicatie in sarcina. Tratamente recomandate

Orice medicatie in sarcina ar trebui folosita doar sub stricta supraveghere a medicului specialist. Astfel, sub nicio forma nu trebuie ca femeia insarcinata sa se trateze singura cu diverse medicamente. Daca administrarea de medicamente nu se face la recomandare, exista riscul unor reactii adverse. Efectele secundare pot duce la diverse complicatii, in cazuri grave ajungandu-se chiar pana la avort spontan.

Mastoza fibrochistica. Cauze si tratament

Mastoza fibrochistica reprezinta cea mai frecventa patologie benigna a sanului. Mastoza defineste o inflamatie a glandei mamare, cu modificari care apar de obicei la ambii sani. E vorba de o urmare a unui raspuns exagerat al glandei mamare la nivelurile ciclice ale hormonilor ovarieni: estrogen si progesteron. Chisturile apar ca urmare a acestui raspuns exagerat al structurilor sanului, modificarile ducand in timp si la aparitia tesutului fibros, de aici si denumirea.

Ecografii in sarcina

Toate femeile ar trebui sa faca mai multe ecografii in sarcina pentru a se asigura ca fatul se dezvolta normal. Ecografii in sarcina sunt necesare si pentru a detecta eventuale anomalii sau malformatii congenitale. Sunt investigatii neinvazive, care nu pun in pericol sanatatea mamei sau a bebelusului.

Uter retrovers. Recomandari

Uter retrovers reprezinta o varietate a pozitiei acestuia in anatomia unei femei. Aceasta asezare nu este totusi o afectiune, deci, in cele mai multe cazuri, nu e motiv de ingrijorare. Un uter retrovers poate influenta aparitia unei sarcini, facand acest lucru un pic mai dificil decat in mod normal.

Test de sarcina. Cand trebuie facut

Daca suspectezi ca esti insarcinata, poti face un test de sarcina acasa. In prima instanta nu e nevoie de control la un medic specialist. Un test de sarcina poate fi cumparat din orice farmacie sau chiar din supermarket. Pentru a obtine rezultatul corect, trebuie urmate foarte atent instructiunile din prospect.

Sport in sarcina. Recomandari

Sport in sarcina nu este ceva ce trebuie evitat. Dimpotriva, miscarea este recomandata, atat pentru sanatatea mamei, cat si pentru cea a fatului. Totusi, cand vorbim de sport in sarcina, nu ne referim la orice tip de miscare. Orice miscare trebuie adaptata la noua conditie, cea de graviditate.

Ecografie transvaginala. Indicatii

O ecografie transvaginala este o metoda imagistica prin care pot fi verificate organele reproductive feminine. Examinarea se poate face in cazul uterului, ovarelor, colului uterin sau vaginului. Prin ecografie transvaginala se emit ultrasunete de catre un transductor introdus in vagin.

Confirmarea sarcinii. Semne si simptome

Confirmarea sarcinii se poate face prin mai multe metode. Orice perioada de amenoree, respectiv absenta menstrei la data preconizata, ridica suspiciunea unei sarcini. O intarziere a menstruatiei se poate explica atat prin aparitia unei sarcini, indiferent de localizarea acesteia si de evolutia ei, cat si prin dereglari hormonale.

Human Papilloma Virus. Testul HPV

Human Papilloma Virus reprezinta o familie de virusuri care provoaca infectii in mai multe zone ale organismului. Modificarile aparute din cauza Human Papilloma Virus pot fi la nivelul membrelor, in zona gurii, a corzilor vocale. De asemenea, HPV poate fi identificat la nivelul organelor genitale.

Toxoplasmoza in sarcina. Cauze si solutii

Toxoplasmoza in sarcina poate duce la afectiuni grave ale fatului sau chiar la avort spontan. Toxoplasmoza este o afectiune produsa de un parazit care intra in organism pe cale digestiva. Principalele cauze sunt carnea infestata, insuficient preparata termic si contactul cu pisicile. Toxoplasmoza in sarcina este provocata de infectarea cu parazitul Toxoplasma Gondii.