Articole

Diagnosticarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin poate avea mai multe simptome atunci cand e in stadiu incipient, printre care balonare, durere in abdomen sau pelvis, senzatie de mancarime sau nevoia de a urina mai des decat de obicei. In aceste situatii, nu este insa obligatorie diagnosticarea cancerului de col uterin, caci ele pot fi simptome si pentru alte afectiuni.

Sarcina cu termen depasit. Provocam sau nu nasterea.

  • sarcina cu termen depasit

Sarcina cu termen depasit se considera a fi o sarcina care a depasit 42 de saptamani, fara ca travaliul sa fi aparut spontan. Desi in mod normal termenul unei sarcini e considerat a fi saptamana 40, exista numeroase cazuri de sarcina cu termen depasit. Adica, se trece de 40 de saptamani fara sa se intample ceva. Aproximativ 10% dintre sarcini se incadreaza in aceasta statistica.

Hiperplazie de endometru

Diagnosticul de hiperplazie de endometru se pune atunci cand se identifica o crestere sau o ingrosare exagerata a mucoasei uterine. Afectiunea se poate raspandi pe toata suprafata mucoasei uterine sau poate fi localizata pe o anumita parte. Intalnim hiperplazie de endometru in special la femeile trecute de varsta de 40 de ani. Desi hiperplazie de endometru nu inseamna cancer de endometru, se poate ajunge uneori si la acest diagnostic.

Contraceptie dupa nastere

  • contraceptie dupa nastere

O femeie isi poate reincepe viata sexuala la cateva saptamani dupa ce a dat nastere unui copil. Daca difera recuperarea in nastere naturala si cezariana, ce faci pentru o contraceptie dupa nastere eficienta si care sunt cele mai sigure metode, iti explica dr. Tarek Abdou.

Infertilitate masculina, diagnostic si solutii

  • infertilitate masculina servicii

Cele mai frecvente cauze de infertilitate masculina, un fel de top 3, sunt: anomalii spermatice, varicocel, probleme testiculare.

Anomalii spermatice, cea mai frecventa cauza de infertilitate masculina.

In cazul femeilor, rezerva ovariana cu care se naste se micsoreaza pe masura ce trece timpul, iar calitatea ovocitelor scade, la barbati sperma este produsa in mod constant dupa pubertate si se reinnoieste. Totusi, sperma provenita de la un barbat in varsta are sanse mai mici sa fertilizeze un ovocit fata de sperma de la un tanar.

In acelasi timp, anumite anomalii spermatice pot duce la infertilitate: productie de sperma scazuta sau absenta, anomalii spermatice functionale, motilitate redusa a spermatozoizilor sau incapacitatea de a penetra ovulul. Ele pot sa apara in urma unor afectiuni. Despre potentiale afectiuni genitale, vezi detalii. Cele mai intalnite anomalii spermatice, determinate in urma efectuarii unei spermograme, sunt: Citeste mai mult....

Cauze infertilitate feminina. Tipuri si solutii.

Infertilitatea feminina poate avea mai multe cauze, insa cele mai importante cauze infertilitate feminina sunt trompele uterine infundate, rezerva ovariana scazuta sau de slaba calitate si sindromul ovarelor polichistice. Chiar daca nu toate problemele pot fi tratate, exista solutii pentru a obtine o sarcina.

Colposcopia, metoda de diagnostic pentru cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin este una dintre cele mai grave probleme de sanatate cu care se poate confrunta o femeie, insa poate fi prevenit sau diagnosticat in stadii incipiente. Pentru asta, femeile trebuie sa faca anual un test Babes-Papanicolau (detalii aici), dupa ce si-au inceput viata sexuala. Daca testul arata modificari, medicul poate decide sa faca investigatii amanuntite pentru a putea pune un diagnostic clar.

Sanii sunt bolnavi. Cauze si simptome in patologia sanului.

Orice senzatie anormala la nivelul sanului sau orice simptom care ridica intrebari ar trebui sa le aduca pe femei la medicul specialist. Structura acestui organ este extrem de complexa, astfel si afectiunile pe care poate sa le sufere sunt dintre cele mai diverse, de la o simpla sensibilitate care nu pune probleme deosebite, pana la cancer mamar.