Fertilizare in vitro cu Ovocite Donate

dr chadi muheidli specialist infertilitate
Play Video

Procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate presupune fertilizarea in laborator a unui ovocit de la o donatoare cu sperma partenerului. Embrionul rezultat este transferat in uter, unde se poate transforma intr-o sarcina. 

Legislatia din Romania in privinta acestui tip de fertilizare presupune o procedura birocratica, de durata, astfel ca cei mai multi dintre medici aleg sa colaboreze cu clinici din tari unde procedura este legiferata clar si nu exista liste de asteptare.

Dacia Medical Center colaboreaza cu medici din Grecia. Donarea este anonima, iar in cazul in care se obtin mai multi embrioni de calitate, acestia pot fi conservati si folositi pentru o viitoare procedura.

Fertilizarea in vitro cu ovocite donate este recomandata femeilor care au trecut de 40 de ani si a caror rezerva ovariana a scazut prea mult si femeilor care, din cauza unor diverse probleme medicale, nu pot concepe pe cale naturala.

Etape in procedura de FIV cu ovocite donate

  • Consultatie initiala: acum medicul afla tot istoricul medical al donatoarei si face inclusiv un consult fizic
  • Realizarea dosarului medical: contine detaii despre grupa de sange, numar de sarcini, conditie fizica, inaltime, greutate, culoarea ochilor, etnie, culoarea parului, nivelul de educatie, ocupatia, interese speciale pe care le are, istoricul medical al familiei
  • Teste pentru afectiuni genetice: este vorba despre acele afectiuni care ar putea fi transmise fatului
  • Stimulare ovariana: este acelasi proces prin care trece o femeie si in cazul unei fertilizari in vitro cu ovocite proprii
  • Punctia foliculara: procedura de recoltare a ovulelor de la pacienta.

  • Consult medical: medicul analizeaza capacitatea fizica a femeii de a primi ovocitul fertilizat
  • Analize de sange
  • Analize genetice
  • Ecografii pentru evaluarea aparatului reproducator

Medicul care coordoneaza procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate va face sincronizarea intre receptor si donator. Se cauta o donatoare cat mai asemanatoare cu primitoarea, astfel ca exista posibilitatea ca aceasta etapa a potrivirii sa dureze o perioada.

Este etapa in care femeia care primeste ovocitul incepe un tratament medical pentru a se asigura ca uterul este pregatit pentru o posibila sarcina. Tratamentul poate incepe in Romania, chiar daca transferul se va face in alta tara.

In aceasta etapa, ovocitul donat este fertilizat in laborator cu o proba de sperma de la partenerul primitoarei sau de la un donator. Dupa aceasta procedura, cuplul este informat in privinta numarului de embrioni obtinuti.

Procedura de transfer in uterul viitoarei mame dureaza aproximativ 15 minute, iar sarcina poate fi confirmata printr-un test de sange efectuat dupa doua saptamani.

FIV IN RATE

2900 euro
  • pret de pornire pentru plata in rate
  • Medicatia NU este inclusa
  • Rata I: de la 1.450 euro
  • Rata II: de la 1.450 euro

OVOCITE DONATE

6000 euro
  • Sincronizare donator
  • Procedura FIV
  • Embriotransfer
  • Congelare in anumite conditii

EMBRIONI DONATI

6000 euro
  • Sincronizare donator
  • Procedura FIV
  • Embriotransfer
  • Congelare in anumite conditii

In medie, 2 proceduri din 3 se incheie cu o sarcina, potrivit statisticilor. Pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate, procentul este mai mare decat in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite proprii intrucat ovocitele folosite de la donatoare sunt de cea mai buna calitate, prelevate de la paciente tinere, fara probleme medicale.

Vrei sa ai un copil, dar rezerva ta ovariana este pe final? Ai incercat fertilizarea in vitro cu ovocite proprii, dar procedura nu s-a incheiat cu o sarcina?

Mai exista o solutie: fertilizarea in vitro cu ovocite donate.

Fertilizare in vitro cu ovocite donate… Stim, nu e o tema usor de abordat, dar este o sansa pe care medicina ti-o ofera, chiar daca bebelusul nu poarta acelasi material genetic ca tine. Il vei purta in pantec, il vei simti cum creste, il vei aduce pe lume si ii vei oferi toata dragostea de parinte pe care ai adunat-o pana acum. Ce poate fi mai frumos de atat?

15% din populatia de varsta reproductiva din Romania se confrunta cu infertilitatea

bebelus ovocite donate

“Fertilizare in vitro cu ovocite donate” este o procedura care se adreseaza, in principal, femeilor trecute de 40 de ani, care nu mai au ovocite viabile. Si nu sunt putine, in Romania, daca ne uitam la statistici, intrucat multe dintre femei se hotarasc sa devina mame abia dupa ce isi pun la punct cariera, dupa ce au o casa, o relatie stabila si o situatie financiara buna.

Acestora li se adauga si femei mai tinere, cu probleme medicale destul de grave, carora li s-au scos ovarele, de exemplu, din cauza unor tumori, sau ale caror ovare nu produc ovule de calitate. Mai este si cazul femeilor cu boli transmisibile genetic, care risca sa nasca un copil bolnav.

Procedura, ocolita de clinicile din Romania

In Romania, procedura cu ovocite donate este reglementata, dar presupune fie folosirea de ovocite congelate, de import, fie ca donatoarea sa fie o persoana cunoscuta, iar actul de donare sa fie realizat in baza unui act notarial, dupa o aprobare a Comisiei de Etica din cadrul Agentiei Nationale de Transplat, intrucat donarea de ovocite intra sub incidenta legii transplantului.

Au fost si numeroase probleme, precum cazuri de santaj, cu donatoare care ar fi avut pretentie asupra copilului, moment in care multe clinici de la noi au refuzat sa mai faca aceasta procedura.

Acum, sansa este peste hotare. In mai multe tari din Europa, legislatia permite donarea de ovocite, deci si fertilizarea in vitro cu ovocite donate, intr-un cadru legal clar, transparent, fara loc de interpretare. Rata de reusita este chiar mai mare decat la fertilizarea in vitro cu ovocite proprii: 80% rata cumulata de succes la trei embriotransferuri. 

Drumul spre a fi parinte trece prin Atena

familie ovocite donate

Noi am ales sa lucram impreuna cu Medimall Atena, o clinica de prestigiu in Grecia, specializata in reproducerea umana asistata. Si fiindca avem incredere totala in specialistii de acolo, ii recomandam ca solutie cuplurilor cu probleme de fertilitate care ne trec pragul si pe care nu ii putem ajuta aici, din motive care nu tin de noi. Si ca un alt avantaj, clinica este situata la nici 2 ore distanta, cu avionul.

Pe langa increderea pe care o avem in specialistii Medimall Atena, si procedurile clinicii sunt prietenoase. Odata ce ai decis ca vrei sa apelezi la fertilizarea in vitro cu ovocite donate, poti alege cateva trasaturi ale persoanei care iti va oferi ovocitele ce vor fi fertilizate, in laborator, cu sperma partenerului tau. Poti alege culoarea ochilor, a pielii sau a parului, varsta sau studiile, pentru a fi sigura ca bebelusul iti va semana.

Cum se intampla totul

Protocolul anterior acestei proceduri este oarecum similar celui pentru fertilizarea in vitro clasica. Vom face analizele premergatoare unei sarcini, vom pregati organismul pentru sarcina si vom lua masurile necesare pentru a evita eventuale complicatii. Singurul pas care se schimba este cel al stimularii ovariene si recoltarii ovocitelor. Aceasta etapa se va realiza in Grecia, procedura fiind facuta donatoarei, si nu mamei purtatoare.

Apoi, e nevoie ca partenerul sa mearga la clinica din Grecia pentru a oferi o proba din sperma cu care se vor crea embrionii, in laborator. La 3-5 zile de la acest moment, va avea loc embriotransferul. Daca procedura s-a incheiat cu succes afli la circa doua saptamani de la transferul embrionilor, in urma unei analize de sange Beta HCG, care arata daca exista o sarcina in evolutie sau nu.

Sansele de reusita, mai mari decat in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite proprii

familie fertilizare in vitro

In medie, 2 proceduri din 3 se incheie cu o sarcina, potrivit statisticilor. Pentru fertilizare in vitro cu ovocite donate, procentul este mai mare decat in cazul fertilizarii in vitro cu ovocite proprii intrucat ovocitele folosite de la donatoare sunt de cea mai buna calitate, prelevate de la paciente tinere, fara probleme medicale.

Medimall Atena iti ofera un pachet de 3 fertilizari in vitro, in anumite conditii medicale, pornind de la 15.000 de euro, dar cu garantia returnarii banilor aferenti procedurilor, daca la a treia incercare nu se obtine o sarcina. Asadar, nu ai nimic de pierdut!

Daca esti interesata de fertilizare in vitro cu ovocite donate sau ai nevoie de detalii suplimentare privind aceasta procedura ori FIV cu embrioni donati, te asteptam la un consult de infertilitate la dr. Chadi Muheidli, pentru a afla daca aceasta este solutia potrivita pentru tine

Mai multe detalii despre procedura, pasi, legistatie si conditii, pe singura platforma dedicata fertilizarii in vitro cu ovocite donate, CLICK AICI.

De la dorinta, pana la prima strangere in brate. Suntem langa tine si te ajutam sa ai un copil sanatos!