Consiliere psihologica

consiliere psihologica

Consiliere psihologica in probleme de infertilitate

Problemele de fertilitate supun cuplul la o presiune greu de gestionat. Noi suntem aici sa iti dam putere sa mergi mai departe, cu sprijinul unor experti in consiliere psihologica in probleme de infertilitate. 

Infertilitatea este un subiect sensibil, iar pacientii care se confrunta cu o astfel de problema isi pun toate sperantele in medicul lor. Medicul, pe langa datoria de a trata cat mai bine pacientul, trebuie sa se plieze pe fiecare caz.

Manifestarile emotiilor si nevoile sunt diferite, asteptarile se pot modifica de la o zi la alta. Trebuie sa fii pregatit cu raspunsurile pe care pacientii tai sa conteze. Daca tensiunile nu se pot rezolva prin aceste discutii, atunci se poate apela si la o consiliere psihologica in probleme de infertilitate.

 

Consiliere psihologica in probleme de infertilitate: pe cine contezi

Suportul psihologic este esential pe tot procesul diagnosticarii. Se intampla atat inainte de aflarea cauzei infertilitatii, dar si dupa. Intr-un cuplu care se confrunta cu infertilitatea, partenerul diagnosticat va lua asupra lui sentimental de vinovatie. Pe de alta parte, celalalt poate fi usurat. Din acest motiv, cuplul trebuie pregatit inainte sa primeasca diagnosticul. Cei doi trebuie sa inteleaga ca sunt parteneri in acest proces. Partenerul care trebuie sustinut este, in primul rand, cel care primeste diagnosticul, pentru ca el sa poata oferi la randul lui sustinere celuilalt.

De asemenea, sprijinul familiei este esential in acest demers. Cuplul are nevoie de spatiu pentru a-si putea gestiona sentimentele si pentru a rezolva acest proces.

Consilierea psihologica inseamna suportul psihologic oferit unei persoane pentru a o ajuta sa depaseasca un moment sau o situatie dificila, in acest caz, lupta cu infertilitatea. Perioada in care cuplul a decis ca isi doreste un copil, dar totusi sarcina nu apare, presupune multe emotii negative. Ele apar la toate cuplurile care trec prin acest proces si care se lovesc de diagnosticul de infertilitate!

consiliere-psihologica-cuplu-infertil.jpg

Consiliere psihologica in probleme de infertilitate: cine are nevoie de sprijin

Pentru a trece peste acest moment dificil din viata lor, partenerii de cuplu trebuie sa comunice. Trebuie sa vorbeasca despre sentimentele lor, sa isi exteriorizeze emotiile si sa ii ofere celuilalt sansa de a oferi ajutor. In echipa, totul va fi mai usor!

Consiliera psihologica este necesara in cazul cuplurilor infertile deoarece partenerii nu stiu la ce sa se astepte intr-un astfel de proces. Prin consiliere, trecerea este mai usoara.

Chiar daca este un subiect care sperie, insuccesul face parte din procesul rezolvarii problemelor de infertilitate, de la inceput pana la sfarsit. Relatia cuplului care trece prin ani de incercari nereusite in obtinerea unei sarcini este modificata dramatic. Este destul de greu pentru un cuplu infertil sa treaca prin aceasta perioada fara consiliere psihologica.

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux