Consiliere psihologica

consiliere psihologica

Problemele de fertilitate supun cuplul la o presiune greu de gestionat. Noi suntem aici sa iti dam putere sa mergi mai departe.

Infertilitatea este un subiect sensibil, iar pacientii care se confrunta cu o astfel de problema isi pun toate sperantele in medicul lor. Medicul, pe langa datoria de a trata cat mai bine pacientul, trebuie sa se plieze pe fiecare caz.

Manifestarile emotiilor si nevoile sunt diferite, asteptarile se pot modifica de la o zi la alta, iar atunci trebuie sa fii pregatit cu raspunsurile pe care pacientii tai sa conteze. Daca tensiunile nu se pot rezolva prin aceste discutii, atunci se poate apela si la o consiliere specializata din partea unui psiholog.

 

Suportul psihologic este esential pe tot procesul diagnosticarii, atat inainte de aflarea cauzei infertilitatii, dar si dupa. Intr-un cuplu care se confrunta cu infertilitatea, partenerul diagnosticat va lua asupra lui sentimental de vinovatie, in timp ce celalalt va fi usurat. Din acest motiv, cuplul trebuie pregatit inainte sa primeasca diagnosticul. Cei doi trebuie sa inteleaga ca sunt parteneri in acest proces. Partenerul care trebuie sustinut este, in primul rand, cel care primeste diagnosticul, pentru ca el sa poata oferi la randul lui sustinere celuilalt.

De asemenea, sprijinul familiei este esential in acest demers. Cuplul are nevoie de spatiu pentru a-si putea gestiona sentimentele si pentru a rezolva acest proces.

Pentru a trece peste acest moment dificil din viata lor, partenerii de cuplu trebuie sa comunice. Sa vorbeasca despre sentimentele lor, sa isi exteriorizeze emotiile si sa ii ofere celuilalt sansa de a oferi ajutor. In echipa totul va fi mai usor!

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x