Fertilizare in vitro cu bani de la Primaria Municipiului Bucuresti

Incepem inscrierile pentru programul de decontare pentru procedura de fertilizare in vitro bugetat de Primaria Municipiului Bucuresti in 2020!

Cine beneficiaza de fonduri

Criteriile de eligibilitate pentru includerea in proiect sunt urmatoarele:

  • AMH >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie (nu se exclud procedurile cu sperma donată);
  • Indice de masă corporală al partenerei între 20 – 30;
  • Vârsta partenerei între 24 – 45 de ani.

Informatii oferite de ASSMB

Cuplurile din Bucuresti, care nu pot concepe un copil pe cale naturala, vor putea beneficia de fonduri de la Primaria Capitalei pentru a face fertilizare in vitro. Programul se va desfasura si in 2020. Fondurile disponibile ajung pentru 1.000 de proceduri.

Cum functioneaza

Primaria Capitalei ofera 2 vouchere in valoare totala de 13.800 de lei cuplurilor care au indicatie de fertilizare in vitro, de la un medic ginecolog specializat in infertilitate si reproducere umana asistata. Primul voucher, in valoare de 4.600 de lei, se ofera pentru tratamentul de stimulare ovariana, prima etapa in cadrul procesului de fertilizare in vitro.

Al doilea voucher, in valoare de 9.200 de lei, se acorda pentru procedura propriu-zisa de fertilizare in vitro si pentru embriotransfer. In cazul in care costurile efective vor depasi suma alocata de Primarie, diferenta va fi suportata de catre cuplul beneficiar. Totodata, sprijinul financiar primit prin acest program este considerat venit si va fi impozitat cu 10%, la finalul anului.

Cine poate beneficia de aceste fonduri – detalii

Programul se adreseaza cuplurilor in care partenera are varsta cuprinsa intre 24 si 45 de ani. Aceasta trebuie sa aiba un indice de masa corporala intre 20 si 30 si nivelul AMH >1, cu exceptia femeilor sub 35 de ani, pentru care AMH-ul nu este un criteriu de excludere din program.

Sunt acceptate cuplurile autologe, adica cele care pot furniza material genetic propriu (ovocite si sperma), precum si cuplurile in care partenerul sufera de azoospermie, ceea ce inseamna ca nu se exclud procedurile cu sperma donata. Procedurile de fertilizare in vitro cu ovocite donate nu pot fi decontate prin acest program.

Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, sa aiba domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta dobandita cu cel putin 6 luni inainte de inceperea programului, pentru partenera. Totodata, niciunul nu trebuie sa figureze cu datorii la bugetul local.

Cum se procedeaza

Dupa afisarea listei cu unitatile sanitare acreditate de catre Agentia Nationala de Transplant pentru fertilizare in vitro pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), cuplurile interesate vor trebui sa mearga la una din aceste unitati pentru a obtine indicatia de fertilizare in vitro.

Rulează videoul

Investigatiile necesare eliberarii acestui document vor fi suportate de fiecare cuplu in parte. Apoi, cuplul trebuie sa se inscrie online pe site-ul ASSMB, la sectiunea „Proiect FIV”, si va primi un numar de inregistrare, iar in termen de 10 zile lucratoare va trebui sa prezinte documentele cerute de autoritati pentru aprobarea dosarului.

In cazul in care solicitarile depasesc fondurile aprobate, se va intocmi o lista de asteptare, care se va actualiza periodic, atat prin includerea unor noi dosare aprobate, cat si prin excluderea altor dosare.

Cum poate fi exclus dosarul din program

  • Daca nu a fost initiat protocolul de stimulare ovariana in termen de 120 de zile de la inregistrarea deciziei comisiei privind includerea cuplului in proiect
  • Daca pacienta nu raspunde la stimularea ovariana
  • Daca ovocitele nu au fost fertilizate ori nu s-au obtinut embrioni transferabili
  • Daca un cuplu a renuntat la efectuarea procedurii de fertilizare in vitro

In medie, 1 procedura de fertilizare in vitro din 3 se incheie cu o sarcina, in Romania. Rata de reusita este similara cu cea de la nivel european. Sansele cresc, insa, cu cat varsta femeii este mai mica.

0 0 voteaza
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Vreau sa inteleg si eu de ce numai pentru Bucuresti este acest program. Ce nu mai exista si cupluri cu probleme in restul tarii??

[…] Program Bucuresti […]

Buna ziua, daca doar eu partenera am domiciliul in Bucuresti -buletin de Bucuresti si sotul nu ne putem inscrie in program?

BUna ziua. Programul prevede urmatoarele: Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, sa aiba domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta dobandita cu cel putin 6 luni inainte de inceperea programului, pentru partenera. Totodata, niciunul nu trebuie sa figureze cu datorii la bugetul local.

Buna ziua,sunt din Bucuresti si doresc sa stiu mai exact cand incep inscrierile online pentru programul Fiv2.

Buna ziua. In aproximativ doua saptamani vom anunta exact, deocamdata nefiind finalizate procedurile de finantare de la Primaria Capitalei.

Buna ziua, aveti idee cand incepe mai exact programul FIV 2? Cei de la assmb spuneau ca inceputul lunii iunie ca e posibil la jumatatea lunii iunie… care se aproprie si inca nu stim nimic. Multumesc

Buna ziua. In clinica au inceput inscrierile.

Buna ziua! Programul FIV derulat de Primaria Bucuresti are acoperire si pe raza judetului Ilfov? Aveti cunostinta cum ca, s-ar putea prelungi acest program si pe 2020 ?
Va multumesc!

Buna ziua. Programul presupune ca cel putin unul dintre parteneri sa aiba domiciliul in municipiul Bucuresti. Va fi derulat si in 2020. Recomandarea este sa urmariti site-ul ASSMB, http://www.assmb.ro, pentru a ca exista posibilitatea sa se elibereze locuri pe masura ce se depun dosare.

Buna seara?
Clinica este acreditata pentru FIV/ IA?
Pe site-ul https://webgate.ec.europa.eu/eucoding/reports/te/index.xhtml nu apare. Sau apare sub alt nume?
Multumesc

Buna ziua,
Suntem un cuplu din Bucuresti si de 5 ani incercam sa avem un copil pe cale naturala. Se pare ca nu se poate. Ne puteti spune care ar fi primul pas pe care trebuie sa-l facem pentru a putea beneficia de acest program si daca se mai fac inscrieri?
Multumesc,

Buna dimineata. Inca nu s-a dat startul pentru programul oferit de Primaria Muncipiului Bucuresti. Asteptarile noastre sunt pentru luna iulie, insa nu avem nicio confirmare din partea autoritatilor. Primul pas este un consult de cuplu la un specialist in infertilitate pentru a se pune diagnosticul de infertilitate. Pentru restul conditiilor impuse de program puteti citi mai multe detalii aici: https://www.daciamedicalcenter.ro/fertilizare-in-vitro-cu-bani-de-la-primaria-bucuresti.html. In primul paragraf puteti gasi regulamentul complet al ASSMB.

Buna ziua! Aveti idee cand incep inscrierile pentru Fiv2? Am tot sunat la primaria Bucuresti, ne-au spus sa verificam site-ul regulat, deocamdata nu se poate accesa pagina.

Multumesc frumos si imi cer scuze pentru deranj!

Buna ziua. Nu avem nicio informatie noua de la Primaria Capitalei. In momentul in care vom primi informatii de la autoritati, le vom transmite.

17
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x