Fertilizare in vitro cu bani de la Primaria Municipiului Bucuresti

Incepem inscrierile pentru programul de decontare pentru procedura de fertilizare in vitro bugetat de Primaria Municipiului Bucuresti in 2020!

Programul fertilizare in vitro Bucuresti in 2020

Proiectului “O Sansa pentru Cuplurile infertile – FIV 2” prevede acordarea unui sprijin financiar in valoarea de 13.800 lei/cuplu din Bucuresti, in baza indicatiei medicale pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Va explicam pas cu pas care sunt conditiile pentru decontare fertilizare in vitro in Bucuresti si ce ai de facut pentru a primi bani pentru FIV de la Primaria Capitalei. 

 • Criteriile de eligibilitate pentru includerea in proiect sunt urmatoarele:

  • AMH >1, exceptie facand femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog sau cupluri in care partenerul sufera de azoospermie (nu se exclud procedurile cu sperma donata);
  • Indice de masa corporala al partenerei intre 20 – 30;
  • Varsta partenerei intre 24 – 45 de ani.
 • Cuplurile din Bucuresti, care nu pot concepe un copil pe cale naturala, vor putea beneficia de fonduri de la Primaria Capitalei pentru a face fertilizare in vitro. Programul se desfasura si in 2020. Fondurile disponibile ajung pentru 2.000 de proceduri.

Primaria Capitalei ofera 2 vouchere in valoare totala de 13.800 de lei cuplurilor care au indicatie de fertilizare in vitro, de la un medic ginecolog specializat in infertilitate si reproducere umana asistata. Primul voucher, in valoare de 4.600 de lei, se ofera pentru tratamentul de stimulare ovariana, prima etapa in cadrul procesului de fertilizare in vitro.

Al doilea voucher, in valoare de 9.200 de lei, se acorda pentru procedura propriu-zisa de fertilizare in vitro si pentru embriotransfer. In cazul in care costurile efective vor depasi suma alocata de Primarie, diferenta va fi suportata de catre cuplul beneficiar. Totodata, sprijinul financiar primit prin acest program este considerat venit si va fi impozitat cu 10%, la finalul anului.

Programul se adreseaza cuplurilor in care partenera are varsta cuprinsa intre 24 si 45 de ani. Aceasta trebuie sa aiba un indice de masa corporala intre 20 si 30 si nivelul AMH >1, cu exceptia femeilor sub 35 de ani, pentru care AMH-ul nu este un criteriu de excludere din program.

Sunt acceptate cuplurile autologe, adica cele care pot furniza material genetic propriu (ovocite si sperma), precum si cuplurile in care partenerul sufera de azoospermie, ceea ce inseamna ca nu se exclud procedurile cu sperma donata. Procedurile de fertilizare in vitro cu ovocite donate nu pot fi decontate prin acest program.

Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, sa aiba domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta dobandita cu cel putin 6 luni inainte de inceperea programului, pentru partenera. Totodata, niciunul nu trebuie sa figureze cu datorii la bugetul local.

Dupa afisarea listei cu unitatile sanitare acreditate de catre Agentia Nationala de Transplant pentru fertilizare in vitro pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), cuplurile interesate vor trebui sa mearga la una din aceste unitati pentru a obtine indicatia de fertilizare in vitro.

 • Date de identificare personala pentru ambii parteneri ai cuplului (nume, prenume, CNP, domiciliul, adresa de corespondenta, telefon, adresa de email);
 • Documente scanate in format PDF/JPG – lizibile;
 • Adeverinta eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate din care sa rezulte calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate a membrilor cuplului, documente originale, emise cu maxim 60 de zile inaintea depunerii dosarului sau orice alte documente conform legii, care sa probeze calitatea de asigurat;
 • Copii dupa actele de identitate ale membrilor cuplului care sa ateste domiciliul stabil în București sau viza de reședinta dobandita cu cel puțin 6 luni inainte de inceperea proiectului pentru partenera;
 • Certificat fiscal din care sa rezulte ca membrii cuplului nu au datorii la bugetul local, eliberat de catre Serviciul Taxe si Impozite Locale al Primariei unde isi are domiciliul/resedinta; 
 • Documentul eliberat de unitatea sanitara cu indicatia medicala de FIV;
 • Solicitantul va bifa unitatea sanitara de la care a primit avizul, din lista afisata in fereastra dedicata;
 • Solicitantul va alege farmacia de la care va achizitiona medicamentele necesare dintro lista afisata in fereastra dedicata;
 • Solicitantul va bifa ca este de acord cu termenii si conditiile prezentului regulament.

Dosarul trebuie sa contina o serie de analize si investigatii medicale care sa certifice indeplinire criteriilor de eligibilitate.

Pentru femei:

 • markeri endocrini: AMH (Hormon Anti-Mullerian);
 • investigatii imunologice pentru boli infectioase: Ag Chlamydia; Ag Mycoplasma;
 • examinari microbiologice: cultura secreţie col uterin;
 • examinari imagistice medicale: histeroscopie sau sonohisterografie; ecografie transvaginala.

Pentru barbati: 

 • examinari microbiologice: spermograma – efectuata în unitatea sanitara la care a depus dosarul, spermocultura;

Vezi lista completa de analize, AICI. 

 • Daca nu a fost initiat protocolul de stimulare ovariana in termen de 120 de zile de la inregistrarea deciziei comisiei privind includerea cuplului in proiect
 • Daca pacienta nu raspunde la stimularea ovariana
 • Daca ovocitele nu au fost fertilizate ori nu s-au obtinut embrioni transferabili
 • Daca un cuplu a renuntat la efectuarea procedurii de fertilizare in vitro

In medie, 1 procedura de fertilizare in vitro din 3 se incheie cu o sarcina, in Romania. Rata de reusita este similara cu cea de la nivel european. Sansele cresc, insa, cu cat varsta femeii este mai mica.

Rulează videoul

Investigatiile necesare eliberarii documentului care sa confirme diagnosticul de infertilitate vor fi suportate de fiecare cuplu in parte. Apoi, cuplul trebuie sa se inscrie online pe site-ul ASSMB, la sectiunea „Proiect FIV”, si va primi un numar de inregistrare, iar in termen de 10 zile lucratoare va trebui sa prezinte documentele cerute de autoritati pentru aprobarea dosarului.

In cazul in care solicitarile depasesc fondurile aprobate, se va intocmi o lista de asteptare, care se va actualiza periodic, atat prin includerea unor noi dosare aprobate, cat si prin excluderea altor dosare.

5 1 Voteaza!
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru
27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Vreau sa inteleg si eu de ce numai pentru Bucuresti este acest program. Ce nu mai exista si cupluri cu probleme in restul tarii??

[…] Program Bucuresti […]

Buna ziua, daca doar eu partenera am domiciliul in Bucuresti -buletin de Bucuresti si sotul nu ne putem inscrie in program?

BUna ziua. Programul prevede urmatoarele: Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate, sa aiba domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta dobandita cu cel putin 6 luni inainte de inceperea programului, pentru partenera. Totodata, niciunul nu trebuie sa figureze cu datorii la bugetul local.

Buna ziua,sunt din Bucuresti si doresc sa stiu mai exact cand incep inscrierile online pentru programul Fiv2.

Buna ziua. In aproximativ doua saptamani vom anunta exact, deocamdata nefiind finalizate procedurile de finantare de la Primaria Capitalei.

Buna ziua, aveti idee cand incepe mai exact programul FIV 2? Cei de la assmb spuneau ca inceputul lunii iunie ca e posibil la jumatatea lunii iunie… care se aproprie si inca nu stim nimic. Multumesc

Buna ziua. In clinica au inceput inscrierile.

Buna ziua! Programul FIV derulat de Primaria Bucuresti are acoperire si pe raza judetului Ilfov? Aveti cunostinta cum ca, s-ar putea prelungi acest program si pe 2020 ?
Va multumesc!

Buna ziua. Programul presupune ca cel putin unul dintre parteneri sa aiba domiciliul in municipiul Bucuresti. Va fi derulat si in 2020. Recomandarea este sa urmariti site-ul ASSMB, http://www.assmb.ro, pentru a ca exista posibilitatea sa se elibereze locuri pe masura ce se depun dosare.

Buna seara?
Clinica este acreditata pentru FIV/ IA?
Pe site-ul https://webgate.ec.europa.eu/eucoding/reports/te/index.xhtml nu apare. Sau apare sub alt nume?
Multumesc

Buna ziua,
Suntem un cuplu din Bucuresti si de 5 ani incercam sa avem un copil pe cale naturala. Se pare ca nu se poate. Ne puteti spune care ar fi primul pas pe care trebuie sa-l facem pentru a putea beneficia de acest program si daca se mai fac inscrieri?
Multumesc,

Buna dimineata. Inca nu s-a dat startul pentru programul oferit de Primaria Muncipiului Bucuresti. Asteptarile noastre sunt pentru luna iulie, insa nu avem nicio confirmare din partea autoritatilor. Primul pas este un consult de cuplu la un specialist in infertilitate pentru a se pune diagnosticul de infertilitate. Pentru restul conditiilor impuse de program puteti citi mai multe detalii aici: https://www.daciamedicalcenter.ro/fertilizare-in-vitro-cu-bani-de-la-primaria-bucuresti.html. In primul paragraf puteti gasi regulamentul complet al ASSMB.

Buna ziua! Aveti idee cand incep inscrierile pentru Fiv2? Am tot sunat la primaria Bucuresti, ne-au spus sa verificam site-ul regulat, deocamdata nu se poate accesa pagina.

Multumesc frumos si imi cer scuze pentru deranj!

Buna ziua. Nu avem nicio informatie noua de la Primaria Capitalei. In momentul in care vom primi informatii de la autoritati, le vom transmite.

Buna ziua! Am inteles ca astazi s a dar startul pentru înscrierea în fiv 2 prin programul primăriei capitalei. Se vor putea depune iarasi dosare si prin intermediul clinicii Dacia? Multumesc!

Buna dimineata. Sigur ca da. Va ajutam cu pregatirea si depunerea dosarului pentru accesarea fondurilor oferite de Primaria Capitalei. Va stam la dispozitie pentru toate informatiile necesare.

Bună seara!Dacă nu sunt asigurată nici eu nici sotul putem să ne înscriem in acest program FIV2?

Buna dimineata. Da, este unul dintre criteriile obligatorii de eligibilitate. Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie asigurati ai sistemului public de sanatate.

Bună! Centrul Dvs. este bun din multe alte puncte de vedere. Păcat că trimiteți pacienții în Grecia, unde aceștia nu opțin un tratament advecvat, ai impresia, că medici de la clinica respectivă special fac ca programele să nu funcționeze, pentru ca pacienții să revină iar și iar în speranța de a avea un copil. Dar sunt unii pacienți care nu se lasă amăgiți și aleg clinici din alte țări, la fel cum am făcut și noi când am plecat la Biotexcom, unde după mai multe încercări nereușite la Genesis, am obținut rezultatul dorit din prima încercare.

Buna ziua. Colaborarea cu clinica Genesis este doar la nivel national. In Grecia se realizeaza procedurile in clinica Medimall Atena. Ne bucuram sa auzim sa ati obtinut sarcina dorita!

Bună ziua! vreau un copil prin vitro. Si unde trebuie sa merg? Cu cine trebuie sa vorbesc? Eu sunt surdo mută și nu pot vorbi la telefon de asta am nevoie de ajutor. Mulțumesc mult!

Buna ziua!
Mergeti direct la Dacia Medical Center. Adresa este Bd. Dacia, nr. 101, Sector 2.
Puteti ajunge acolo cu unul dintre urmatoarele mijloace de transport in comun:
Autobuz: 79, 86 (statia Piata Spaniei)
Troleibuz: 133, 135 (statia Piata Spaniei)
Tramvai (~200m): 5 (statia Teatrul Metropolis)
Rugamintea este sa fiti insotita de cineva care va putea sa asigure comunicarea intre dumneavoastra si personalul medical de acolo, intrucat la clinica nu exista personal care sa cunoasca limbajul surdo-mut.

Mulțumesc mult. O s acaut pe cineva care sa ma ajută . Nu am pe nimeni. Mulțumesc mult!

Puteti cere cosiliere la Dacia Medical Center. Specialistii de acolo va vor indruma pas cu pas. Programarile se fac la 0766536553

27
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x