Protejati gravidele! Ghid pentru femeile insarcinate

eco doppler in sarcina

Ordinul privind restrictionarea activitatii in toate spitalele din Romania pune in dificultate pacientele insarcinate, care au nevoie de monitorizare si de consultatii de specialitate inainte de a deveni urgente! Dr. Ciprian Pop-Began atrage atentia asupra riscurilor la care sunt supuse gravidele, si implicit fatul, ca urmare a acestei decizii.

Ordinul prevede ca din 24 martie, pentru o perioada de 14 zile, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspenda consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private.

Potrivit dr. Ciprian Pop-Began nu exista nicio garda fara urgente obstetricale. Prin urmare, riscurile sunt majore pentru gravida si fat. Exista o ingrijorare profunda cu privire la cresterea numarului de decese fetale si materne intrucat situatiile nu pot fi gestionate prin controale ce, in prima faza, nu reprezinta urgente.

Dr. Ciprian Pop-Began atrage atentia ca personalul caruia i se mai permite sa faca astfel de monitorizari si consultatii este insuficient, iar dreptul gravidei de a alege un medic este anulat. Mai mult, gravida este nevoita sa renunte la medicul care i-a urmarit intreaga sarcina.

Despre infectarea cu COVID-19 in sarcina, aici.

Picture of Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux