Un contact sexual dirijat este metoda la care pot apela cuplurile care intampina dificultati in a obtine o sarcina. Acest protocol de tratament vine la recomandarea medicului specialist in probleme de fertilitate, in urma monitorizarii ovulatiei. Cum se realizeaza monitorizarea si cat de eficienta este aceasta metoda, dar mai ales cui se adreseaza aceasta solutie, explicam in acest articol.
Conform statisticilor, 85% dintre femeile care au contact sexual neprotejat in perioada de ovulatie raman insarcinate, in decursul unui an.
Monitorizarea ovulatiei creste sansele de conceptie, in conditiile in care ovulatia poate varia chiar si la femeile cu un ciclu menstrual regulat. La un ciclu de 28 de zile, ovulatia se produce, de regula, in ziua 14.
Atunci cand vorbim despre intarzierea aparitiei sarcinii dupa o perioada de 6-12 luni de incercari nereusite, monitorizarea ovulatiei poate fi o solutie. Esential este sa ne adresam medicilor specialisti pentru ca orice intarziere ne poate costa tocmai sarcina pe care ne-o dorim atat de mult.
Cum se face monitorizarea ovulatiei
Monitorizare ovulatiei poate fi facuta acasa sau in cabinetul medicului ginecolog. Acasa, se pot folosi testele de ovulatie din farmacie. Acestea sunt asemanatoare testelor de sarcina. Ele masoara nivelul hormonului luteinizant (LH) din urina sau din saliva. Nivelul LH, care determina eliberarea ovulului, creste cu aproximativ 24-36 de ore inainte de aparitia ovulatiei.
Cea mai eficienta metoda pentru a identifica momentul oportun pentru a obtine o sarcina, atunci cand practic se produce ovulatia (in lipsa altor piedici identificate) o reprezinta monitorizarea ecografica.
Monitorizarea atenta a ovulatiei pentru a vedea daca si cand are loc ovulatia se face cu ajutorul ecografiei, al carei scop vizeaza diametrul foliculului ovarian. Se adauga teste care detecteaza o hormonul luteinizant (LH) in urina. Indicata este si cresterea valorii progesteronului seric. Lista actualizata pentru toate serviciile oferite in cadrul o puteti consulta in sectiunea de Preturi servicii medicale.
Aparitia sarcinii prin monitorizarea ovulatiei: cand se indica un contact sexual dirijat
Contactul sexual dirijat, la ovulatie, se recomanda de catre medic atunci cand, in urma analizelor si investigatiilor, la barbati, analiza spermogramei prezinta valori normale. In plus, la femei nu au fost evidentiate disfunctii ovariene sau trompe infundate.
In situatia in care contactul sexual la ovulatie nu da rezultatele asteptate dupa 3 luni, medicul poate continua protocolul de tratament. Se poate ajunge asadar la indicarea unei proceduri de fertilizare in vitro. Despre FIV puteti citi mai multe in Fertilizare in vitro.
La Dacia Medical Center, medicii nostri sunt alaturi de tine in momentele speciale ale vietii.
Clinica noastra este partenera in cadrul Subprogramului National de Fertilizare in Vitro. Prin acesta, cuplurile infertile care intrunesc criteriile de eligibilitate pot primi ajutor financiar din partea statului.
De asemenea, pentru cuplurile care se confrunta cu infertilitatea, dar si cu probleme financiare, clinica noastra a incheiat un partneriat cu o institutie financiara din Romania. Procedurile de reproducere umana asistata pot fi achitate printr-un credit bancar. Despre acesta, aveti detalii in Credit Medical pentru fertilizare in vitro – Dacia Medical Center.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la 0766 536 553.
[…] Administrarea zilnica a tratamentului de stimulare ovariana determina o crestere suprafiziologica a hormonului foliculostimulant in ser (FSH). Acest fapt duce la recrutarea unui grup mai mare de foliculi, determina in continuare cresterea si dezvoltarea lor si, in cele din urma, declanseaza etapa finala de ovulatie. […]
[…] Infertilitatea este o complicatie a lipsei menstruatiei. O femeie care nu are ciclu menstrual si care nu ovuleaza, nu va putea ramane insarcinata. Despre ovulatie, poti citi mai multe in Obtinerea sarcinii: cat de importanta este monitorizarea ovulatiei. […]
[…] afla mai multe informatii despre monitorizarea ovulatiei in articolul Obtinerea sarcinii: cat de importanta este monitorizarea ovulatiei […]
[…] Aceasta tehnica presupune monitorizarea ecografica a ovulatiei de catre medic pentru a vedea daca si cand are loc ovulatia. Pentru detalii, intra aici. […]