Obiceiuri de igiena intima contraindicate femeilor: ce NU trebuie sa faci

igiena intima la femei

Igiena intima merita o atentie aparte, pentru ca nu intotdeauna foarte curat inseamna si lipsa problemelor de sanatate. Ne referim aici la igiena intima excesiva. Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o fac femeile cand vine vorba despre acest subiect se refera la spalaturile vaginale interne. Acestea risca sa distruga flora vaginala. Astfel este favorizata aparitia infectiilor vaginale. Gelurile intime este de preferat sa fie achizitionate din farmacii, si sa aiba un pH neutru. Acestea se folosesc doar pentru toaletare externa.

Ritual de ingrijire intima la femei: produse de evitat

O atentie deosebita trebuie acordata in general produselor de igiena intima. Un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii din Guelph, la care au luat parte 1.500 de femei, arata care sunt riscurile pe care aceste produse le pot avea asupra sanatatii femeilor.

Mai exact, femeile care folosesc geluri de curatare au un risc de opt ori mai mare de aparitie a micozelor. De asemenea, riscul de aparitie a infectiilor creste de 20 de ori. Femeile care folosesc lubrifianti/geluri hidratante sunt de doua ori mai predispuse in a dezvolta o infectie a tractului urinar. In cazul utilizarii servetelelor intime, riscul de aparitie a cistititei creste de doua ori.

Reguli de igiena intima femei in perioada menstruatiei

De-a lungul vietii, o femeie foloseste aproximativ 11.000 de absorbante si de tampoane interne. In aceste conditii, este important ca produsele folosite sa fie din bumbac 100%. In acest mod sunt eliminate riscul de reactie alergica, dar si de aparitie a sindromului de soc toxic (in cazul tampoanelor)

Sindromul de soc termic (TSS) este o afectiune foarte rara, insa grava. TSS este o boala infectioasa cauzata de o bacterie, Staphylococcus aureus. Aceasta bacterie produce o toxina, care patrunde in fluxul sanguin, putand afecta unul sau mai multe organe. Este bine de stiut ca bacteria este prezenta in mod natural la nivelul tegumentului. Riscul de imbolnavire exista atunci cand toxina ajunge in sange.

Riscul TSS a fost asociat si cu folosirea cupei menstruale, dupa cum a indicat Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes (DGCCRF), despre care puteti citi mai multe aici. Inainte de achizitionarea acesteia, este important ca orice femeie sa discute cu medicul ginecolog. Cupa menstruala este contraindicata femeilor care sufera de infectii vaginale sau cele care au sterilet. Nerespectarea regulilor de igiena favorizeaza aparitia infectiilor vaginale. O discutie cu medicul ginecolog este indicat sa aiba loc inaintea achizitionarii unei astfel de cupe, in primul rand pentru a identifica dimensiunea potrivita.

boli care provoaca infertilitate

In ceea ce priveste mentinerea sanatatii aparatului genital feminin, controalele regulate la medicul ginecolog ar trebui sa devina un obicei. Cel putin o data pe an, este recomandat sa mergem la un consult, sa facem un test Babes-Papanicolau si examenul de secretie vaginala.

La Dacia Medical Center, incurajam femeile sa aiba grija de sanatatea lor, de aceea avem oferte la pachetele ginecologice.

  • Pentru programari, ne poti suna la 0766 536 553
  • In clinica, ne poti vizita in Bd. Dacia, nr. 101.
  • Pentru intrebari, ne poti scrie in sectiunea de comentarii.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] intr-adevar, important sa ai grija de igiena proprie inainte si dupa actul sexual. Atentie insa la spalaturile intravaginale! Acestea sunt contraindicate, din cauza ca destabilizeaza flora […]

[…] dusurile vaginale: in ceea ce priveste igiena intima, exista o serie de obiceiuri care pot dauna, precum folosirea unor produse de ingrijire. Afla mai multe din articolul Obiceiuri de igiena intima contraindicate femeilor: ce NU trebuie sa faci […]

2
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux