Infertilitate secundara: cat astepti pentru un alt copil

infertilitate secundara

Notiunea de infertilitate secundara este incapacitatea de a ramane insarcinata sau de a duce un copil la termen dupa ce ai nascut anterior un copil. Infertilitatea secundara impartaseste multe din aceleasi cauze ale infertilitatii primare. Sa vedem despre ce este vorba si ce ai de facut.

Oricare ar fi tipul de infertilitate, ea este definita ca incapacitatea de a concepe dupa un an de incercari, ceea ce implica viata sexuala activa, cu contact sexual regulat.

Daca partea feminina are peste 35 de ani, atunci ar fi de dorit sa nu asteptati mai mult de 6 luni. Se pune in discutie tot mai mult si varsta barbatului, despre a carei influenta poti citi aici.

Dr. Chadi Muheidli

Cauze pentru infertilitate secundara

Infertilitatea secundara poate fi cauzata de:

  • probleme ale spermei aparute pe parcurs;
  • leziuni ale trompelor uterine, tulburari de ovulatie, endometrioza si afectiuni uterine la femei;
  • complicatii legate de sarcina anterioara sau de interventia chirurgicala in sine, ori o alta interventie chirurgicala;
  • modificarile factorului de risc pentru dumneavoastra sau pentru partener, cum ar fi varsta, greutatea si utilizarea anumitor medicamente;
  • daca sunteti mai tanara de 35 de ani si aveti relatii sexuale dese, neprotejate, dar nu ramaneti gravida dupa un an, discutati cu medicul dumneavoastra. Daca aveti 35 de ani sau mai mult – sau aveti alti factori de risc de infertilitate, cum ar fi menstruatie neregulata sau endometrioza, se recomanda evaluarea anterioara, adica la 6 luni de asteptare sau la mai putin.
infertilitate la a doua sarcina
sursa: unsplash.com

In functie de analiza situatiei, atat femeia, cat si barbatul ar putea avea nevoie de evaluari medicale. Medicul dumneavoastra va poate ajuta sa determinati daca exista o problema care necesita un specialist sau un tratament la o clinica de fertilitate.

infertilitate secundara
sursa: unsplash.com

Infertilitatea secundara poate fi surprinzatoare si stresanta. Nu incercati sa faceti fata singur. Cautati sprijin din partea partenerului, familiei si prietenilor in timp ce discutati cu medicul despre urmatorii pasi.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux