Cea mai buna clinica de fertilizare in vitro | Rata de succes similara celei din UE

dr chadi muheidli

Dupa ani de studii si de modernizari, fertilizarea in vitro a ajuns, si in Romania, la o rata de succes similara statelor europene cu traditie. Astfel, sansa de reusita pentru o procedura de fertilizare in vitro (FIV) in Romania a ajuns la aproximativ 35%. Despre cate paciente reusesc sa obtina o sarcina dupa primul FIV, despre efectele secundare ale tratamentelor hormonale, dar si despre alte proceduri pentru tratamentul infertilitatii, am stat de vorba cu Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie. El este coordonatorul echipei Dacia Medical Center, care are o experienta de aproape 15 ani in reproducere umana asistata medical.

Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii

Infertilitatea, fie ea feminina sau masculina, afecteaza tot mai multe cupluri. Statisticile europene vorbesc despre o alarmanta crestere anuala, de pana la 9%. In cazul femeilor, una dintre principalele cauze de infertilitate consta in anexite si boli cu transmitere sexuala. Acestora li se adauga afectiuni ale uterului si ovarele polichistice, pe care le au de la 10 la 30% dintre femei, in functie de varsta.

Totodata, e bine ca doamnele sa aiba in vedere si rezerva ovariana scazuta odata cu inaintarea in varsta, care ingreuneaza considerabil aparitia sarcinii. La barbati, motivele sunt multiple, cum am aratat si in Infertilitate masculina: ce nu trebuie sa faci daca vrei copii I Despre FIV cu ICSI. De la bolile infectocontagioase ale copilariei, patologii post traumatice sau probleme genetice, pana la un mod de viata nesanatos prin: fumat, stres, poluare, conditii de lucru neprielnice. Singura metoda de prevenire a infertilitatii in cuplu sunt controalele si analizele regulate, efectuate o data pe an.

Solutii medicale exista pentru cuplul infertil

Procedurile de reproducere umana asistata medical sunt singura solutie medicala pentru cuplurile care nu pot concepe natural. Totul incepe cu o investigare completa a partenerilor pentru a vedea care sunt cauzele infertilitatii. Doar o diagnosticare corecta poate duce la tratamentul eficient.

Fertilizare in vitro in Romania

Procedurile folosite sunt:

  • inseminarea intrauterina cu lichid seminal de la sot sau donator;
  • fertilizarea in vitro pentru cuplurile cu normospermie si ICSI, atunci cand exista o problema masculina.  

Medicul curant este cel care trebuie sa faca o recomandare potrivita.

Cat costa FIV in cea mai buna clinica de fertilizare in vitro

Din 2015, statul deconteaza anual o suma variabila pentru procedurile de fertilizare in vitro, in conditii despre care discutam frecvent si care nu s-au schimbat de la reluarea Subprogramului National de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer. Oamenii ajung la noi pentru o astfel de procedura, ca o ultima solutie, in care isi pun toate sperantele. Cei mai multi au incercat ani la rand diferite metode, medicale sau nu, ceea ce inseamna ca sunt supusi unui stres emotional de lunga durata. Acesta este amplificat mai ales de imposibilitatea pacientilor de a acoperi cheltuielile. Toate detaliile despre criterii de eligibilitate, etape de parcurs si dosarul pe care il putem realiza impreuna pentru mai multe sanse, in Conditii pentru FIV gratuit: actualizare 2022.

Rata de reusita IUI versus FIV

Am reusit si aici, in Romania, sa avem o rata de succes similara celei din Uniunea Europeana. Dupa ani de studii si de modernizari, sansa de reusita pentru o procedura de fertilizare in vitro a ajuns la 35%, iar pentru o inseminare artificiala cu lichid seminal de buna calitate, 17%. Fiecare caz are particularitatile lui in functie de care aceste procente pot fi mai mici sau mai mari. Depinde doar de medic in ce masura poate maximiza sansele, printr-un diagnostic corect si indicatii terapeutice potrivite.

cea mai buna clinica de fertilizare in vitro

Stimularea ovariana se realizeaza cu ajutorul unei medicatii speciale, folosite pentru cresterea nivelului de estradiol peste valorile intalnite intr-un ciclu. Doar asa putem recruta foliculii necesari pentru a creste sansele unei proceduri de fertilizare.

Aceasta tehnica determina o dereglare hormonala minora, pe o perioada scurta de timp. Ca efecte, mentionam totusi riscul de aparitie a unor probleme mamare cum ar fi chistul sau fibromul mamar. Medicul are datoria sa explice toate aceste lucruri si sa ia cea mai buna decizie impreuna cu pacientul.

Consilierea psihologica si rolul ei

Infertilitatea este un subiect sensibil, oamenii isi pun toate sperantele in medicul lor. Atat el, cat si apropiatii cuplului diagnosticat infertil, joaca un rol definitoriu in acest demers. Tocmai de aceea este nevoie de sprijin din ambele parti.

Medicul, pe langa datoria de a trata cat mai bine pacientul, trebuie sa se plieze pe fiecare caz in parte. Nevoile sunt diferite, asteptarile se pot modifica de la o zi la alta, la fel si starea de spirit, si atunci trebuie sa fii pregatit sa ai raspunsuri pe care pacientii tai sa conteze. Daca tensiunile nu se pot rezolva prin aceste discutii, atunci se poate apela si la o consiliere specializata din partea unui psiholog.

Cea mai buna clinica de fertilizare in vitro din Romania

Una din 3 paciente obtine o sarcina dupa prima procedura de fertilizare in vitro. Dupa fiecare procedura, procentul cumulat de sarcini creste pana la 70-80%, daca vorbim despre 4-5 fertilizari. In cazul in care nu avem o sarcina dupa aceste etape, atunci sansele de reusita sunt foarte foarte mici. Intotdeauna este nevoie de o colaborare stransa medic-pacient. Noi, cei care lucram in domeniul reproducerii umane asistate, suntem responsabili de fiecare decizie, careia trebuie sa ii minimalizam riscurile si sa oferim cat mai multe sanse bazandu-ne pe experienta noastra si a echipei cu care lucram.

foto slider principal dacia medical
Dacia Medical Center

Daca va confruntati cu o problema de infertilitate, nu reusiti sa obtineti o sarcina sau doriti sa luati o decizie referitoare la forma de tratament pe care sa o urmati, puteti face o programare la 0766 536 553.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

3.7 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Buna ziua.
As dori o informatie.
Am 50 ani si sotul 62. Ne dorim copii si vrem sa incercam .
Am ramas insarcinata la 48 ani. Am pierdut sarcina la 3 luni si jumatate.
Cunosc prietene care au incercat la aceasta varsta si au reusit fara donanta.
Ce pot face?
E unica intrebare care o pot pune stiind raspunsul…dar dorindu-ne din suflet copio.

Buna ziua. Va recomandam un consult de infertilitate pentru a vedea care mai este rezerva dvs ovariana si a analiza si alti factori ce ar putea genera probleme de fertilitate. Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a determina, prin investigatii specificie, ce sanse mai sunt in cazul dvs de a obtine o sarcina cu material genetic propriu. Totodata, va pot recomanda solutia optima pentru a va indeplini visul. Ne puteti contacta la 0766 53 65 53 si vom stabili o programare pentru un consult in clinica noastra din sector 2, Bucuresti sau online, cu dr. Chadi Muheidli, daca locuiti in provincie sau in afara tarii.

Bună ziua la 48 de ani as mai putea beneficia de inseminarea în vitro

Buna ziua. Puteti apela la FIV, dar din cauza varstei nu mai puteti beneficia de decontarea procedurii prin Programul National. In functie de valoarea AMH si de alte investigatii de infertilitate, probabilitatea este de a apela la FIV cu ovocite donate in clinicile noastre partenere din Grecia. Specialistii nostri va stau la dispozitie, pentru un diagnostic de certitudine si o solutie optima este recomandat sa veniti la o consultatie de infertilitate. Daca sunteti din Bucuresti, va asteptam in bd Dacia, nr 101, sector 2 sau puteti discuta online cu dr Chadi Muheidli – https://www.daciamedicalcenter.ro/consultatie-online Pentru programari sunati la 0766 53 65 53

Buna ziua
Vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu fertilizare in vitro si am niste cerinte care trebuie vorbit inaite de a face o programare la dvs si vreau sa stiu si costul .
Multumesc frumos.

Last edited 20 zile ago by Marilena

Buna ziua. Pentru a discuta cu Dr. Chadi Muheidli, specialistul nostru in infertilitate si tehnici de reproducere umana asitata medical, puteti apela la ajutorul unei consultatii online. Costurile unei fertilizari in vitro pornesc de la 2900 euro si pot creste in functie de specificul fiecarui caz in parte. In prezent, puteti beneficia si de ajutorul de la stat de 15.000 lei pentru realizarea FIV, daca va incadrati in criteriile de eligibilitate. Contactati-ne la 0766 53 65 53 si va vom oferi mai multe detalii si va vom explica pasii pentru a discuta online cu Dr. Chadi Muheidli (consultatia este GRATUITA daca doriti sa discutati despre Programul national de decontare FIV 2023). Va multumim pentru interes!

Buna seara

Buna ziua. Cu ce va putem ajuta? Pentru suport medical, ne puteti suna si la 0766 53 65 53.

8
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux