Analize specializate, solutii viabile, colaborare cu cei mai buni specialisti urologi in infertilitate masculina.
Pentru a putea pune acest diagnostic, in clinica se realizeaza urmatoarele investigatii:
- Spermograma
- Testul postcoital al lui Huhner
- Spermocultura
- Biochimia spermei
- Dozari hormonale: FSH, LH, testosteron, prolactina
Statisticile arata ca infertilitatea masculina este responsabila in 30-40% dintre cazurile de sterilitate conjugala. In majoritatea cazurilor de sterilitate masculina, un protocol de exploatare serios va permite o diagnosticare corecta si o delimitare a cauzei, ceea ce inseamna sanse considerabile pentru tratament. In infertilitatea masculina, singurul tratament care si-a demonstrat eficienta este reproducerea asistata medical.
Factori de risc
La barbati, motivele pot fi regasite intr-o serie de factori, cu precadere externi si controlabili/depistabili:
- bolile infectocontagioase ale copilariei
- boli cu transmitere sexuala
- boli cronice de tipul celor renale, tiroidiene, diabet, neuropatii
- fumat, alcool in exces, droguri
- stres, poluare, conditii de lucru neprielnice (expuneri profesionale la insecticide, pesticide, solventi organici)
- patologii post traumatice
- problemele genetice
- medicamente, cum ar fi sulfasalazina, steroizi anabolizanti sau alti hormoni sexuali, unele tipuri de antihipertensive sau antidepresive, chimioterapice etc.
Analize
Pentru determinarea cauzei de infertilitatea, totul incepe cu o vizita la medicul specialist, care indica o investigare completa a partenerilor. Doar o diagnosticare corecta poate duce la cea mai buna solutie. In cazul barbatilor, cele mai frecvente proceduri pentru depistarea cauzei sunt:
- Spermograma este o investigatia standard, al carui rezultat normal anuleaza, de cele mai multe ori, alte investigatii. O interpretare corecta trebuie sa estimeze atat caracteristicile lichidului seminal, concentratia si mobilitatea spermatozoizilor, cat si aspectele de morfologie ale acestora.
- Testul postcoital al lui Huhner. Este un examen al glerei cervicale prelevate de pe colul uterin, dupa un raport sexual. Scopul este acela de a analiza compozitia acesteia si de a evalua numarul si mobilitatea spermatozoizilor prezenti. Desi aparent sunt acelasi lucru, testul are rolul de a completa spermograma.
In anumite cazuri, medicul specialist poate indica o investigarea suplimentara de tipul spermocultura, biochimia spermei, dozari hormonale (FSH, LH, testosteron, prolactina) si indrumarea catre un urolog. Clinica noastra are o echipa de colaboratori pentru frealiyarea acestor investigatii suplimentare.
Tipuri de infertilitate
Exista 5 tipuri majore de infertilitatea masculina, in functie de rata de aparitie:
- anomalii ale calitatii spermei
- infertilitate imunologica
- disfunctii ale spermei
- azoospermia
- de cauza mecanica (disfunctii erectile, ejaculatorii si coitale)
[…] Infertilitate masculina […]
sotul meu are numarul mic de spermatozoizi si cu diferite forme.ce este de facut
Solutia cu rata mare de reusita este fertilizarea in vitro in acest caz.
Buna ziua!Astazi am repetat analizele hormonale si am facut si o eco transvaginala.Sotul are o spermagrama facuta in urma cu cateva luni.Vrem sa obtinem o sarcina pe cale naturala dar intarzie sa apara ,mentionez k am 35 de ani,fara alte intervenții
Ginecologice, col usor retrovers si fibrom uterin.As vrea sa fac o hidrosalpingografie pt a vedea starea trompelor si as vrea sa stiu costul,si va rog sa mi spuneti la ce dr as putea facea o programare,dl dr Chadi M???Multumesc
Buna ziua! Sunati, va rog, la 0766536553 si cereti o programare la domnul dr. Chadi Muheidli. El este cel mai in masura sa va spuna pasii de urmat in cazul dvs. si costurile. O zi buna!
[…] Infertilitate masculina […]
Buna seara
Sunt interesata de IUI cu donator.Este posibil?Ce sanse sunt vazand ca am deja 38 de ani?
Va multumesc
Buna ziua. In principiu acest lucru este posibil, depinde de starea dumneavoastra de sanatate. Acest lucru se poate stabili in urma unui control la medicul specialist. Va multumim!
Bună ziua!
Am fost diagnosticat cu oligoastenozoospermie după 3 luni de tratament cu profertil am repetat spermograma unele valori au crescut altele au scăzut dar diagnosticul e același oligoastenozoospermie.Exista șanse sa concepem un copil sau trebuie sa apelam la FIV.
Mulțumesc!
Buna ziua. In principiu, cu inseminare artificiala sansele de a obtine o sarcina sunt foarte mici. Sanse mari de reusita sunt cu fertilizarea in vitro.
Buna ziua sotul meu are 0,06 milioane/ml de spermatoizi! Diacnostic: criptozoospermie! Ia tratament cu spermatrop alfa de 1 luna !
Buna ziua. Va putem ajuta cu o opinie, daca ne trimiteti analizele pe pagina de facebook a clinicii Dacia Medical Center, in mesaj privat. https://www.facebook.com/daciamedicalcenter/
Buna ziua. Sotul meu a facut o spermatograma si rezultatul este azoospermie. La analizele hormonale: LH – 15.3; FSH: 20.01 ; PROLACTINA 256 ; TESTOSTERON:18.5
Buna ziua. Va putem ajuta in vreun fel?
Buna ziua!
Sotul meu are azoospermie.ce este de facut?
Buna ziua. Sotul ar trebui sa mearga la un specialist pentru a vedea daca se pot trata cauzele acestei afectiuni. In functie de cauze, se poate discuta si despre metode de reproducere umana asistata, in cazul in care se doreste o sarcina.
Buna ziua, soțului mei i au ieșit in urma spermogramei un nr sub 1.000.000 mmc spermatozoizi. In rest celelalte valori sunt normale, inclusiv o motilitate de 90%.
Care sunt șansele sa obținem o sarcina ? Este FIV cu ICIS o șansa pentru noi?
Va mulțumesc
Buna seara,chiar daca mobilitatea si morfologia sunt in limite normale, numarul foarte mic face ca sansele pentru o sarcina pe cale naturala sa fie foarte mici. Recomandarea merge spre o procedura FIV-ICSI.
Buna ziua ,
In urma unei spermograme am un rezultat sub 1 mil de spermatozoizi , in copilărie am fost operat de hernie testiculara la testiculul drept . Are vreo legătura cu spermograma ? Doresc sa am un copil și încă nu reușim.
Buna ziua. Numarul foarte mic face ca sansele pentru o sarcina pe cale naturala sa fie foarte mici. Recomandarea noastra este pentru o procedura FIV-ICSI.
Bună ziua!
Aceatea ar fi analizele sotului. Ce se poate face in acest sens?
Buna ziua! Tinand cont de analize, puteti incerca o procedura de reproducere umana asistata.
Bună ziua!
Se mai poate face dosar pentru FIV prin programul national?
Buna ziua! Da, inca se mai accepta dosare.