Probleme ginecologice la debutul vietii intime: ce este bine sa stie femeile tinere

probleme ginecologice femei tinere

Pe langa impactul emotional, inceperea vietii intime aduce cu sine si o serie de riscuri in ceea ce priveste sanatatea fiecarui partener. Vorbim in prinicipal despre bolile cu transmitere sexuala. In cazul femeilor insa, exista si alte probleme cu care se pot confrunta in aceasta etapa noua a vietii lor. Despre ele discutam in acest articol.

Un control ginecologic efectuat inaintea inceperii vietii sexuale lamureste multe dintre ingrijorarile femeilor. In cadrul acestuia, se poate aborda si subiectul metodei contraceptive. Astfel, este limitat din start riscul aparitiei unei sarcini nedorite, dar si a bolilor cu transmitere sexuala. Pe termen lung, aceste boli, netratate, duc la complicatii grave si chiar infertilitate.

control ginecologic test babes papanicolau

Controlul gineologic este indicat si dupa inceperea vietii intime. Mai ales ca micozele dupa inceperea vietii sexuale sunt frecvent intalnite. De asemenea, la debutul vietii sexuale, femeile se pot confrunta cu vaginism.

Probleme ginecologice frecvente la femei odata cu inceperea vietii intime

Problemele ginecologice la debutul vietii sexuale sunt cauzate in principal de destabilizarea florei vaginale, care favorizeaza astfel dezvoltarea micozelor.

Orice modificare care vizeaza modificarea consistentei, culorii, miros si, mai ales, asocierea de simptome locale suparatoare – durere, usturime, mancarine, senzatie de arsura – poate fi determinata de un dezechilibru al florei vaginale normale, ducand la infectii vaginale persistente.

Pentru a preveni afectiuni ginecologice dupa sex, este, intr-adevar, important sa ai grija de igiena proprie inainte si dupa actul sexual. Atentie insa la spalaturile intravaginale! Acestea sunt contraindicate, din cauza ca destabilizeaza flora intestinala.

O alta problema cu care se confrunta femeile la debutul vietii sexuale este vaginismul. Statisticile arata ca aproximativ 1% dintre femei sufera de vaginism, insa frecventa poate fi mai mare, din cauza ca femeile nu discuta despre acest subiect.

probleme ginecologice cuplu

Vaginismul se caracterizeaza prin contractura involuntara, care apare sub forma de spasme, a muschilor perineali si ai coapselor. Spasmele involuntare ale musculaturii vaginale determina aparitia senzatiei de usturime si durere intensa in timpul incercarilor de a avea contact sexual. Astfel, apare dificultatea sau chiar imposibilitatea penetrarii.

In caz de vaginism, tratamentul vaginismului este diferit in functie de cauze, de la malformatii, infectii sau cauze anorganice. Cauza poate fi stabilita doar de catre medicul ginecolog, in baza unui consult de specialitate.

Analize dupa inceperea vietii intime

Medicii recomanda ca orice femeie care si-a inceput viata sexuala sa faca cel putin o data pe an testul Babes-Papanicolau. Analiza arata modificari ale celulelor inainte ca acestea sa se transforme in cancer. Tratamentul devine astfel mai simplu, de o mai scurta durata, iar sansele de vindecare cresc.

La Dacia Medical Center, discutiile despre metodele de contraceptie, bolile cu transmitere sexuala sau cele ale aparatului reproducator feminin sunt obisnuite in cabinetele medicilor nostri ginecologi. Ramai sanatoasa si nu amana vizita la medic din niciun motiv!

Pentru programari, ne poti contacta la 0766 536 553.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux