Ovocite Donate in Romania: totul despre indicatie, etape, procedura si sanse de reusita

ovocite donate in romania

Fiecare femeie se naste cu o rezerva ovariana. Ea nu creste de-a lungul vietii si nici nu exista o metoda care sa ne ajute inmultim ovulele cu care ne-am nascut. Asadar, rezerva ovariana nu creste niciodata, doar scade. Daca ai ajuns in punctul in care vrei un copil, dar rezerva ovariana nu te mai ajuta, e timp sa afli tot ce trebuie sa stii despre ovocite donate in Romania.

Rezerva ovariana de la nastere la menopauza

Rezerva reprezinta capacitatea ovarelor de a produce ovocitele necesare procesului de reproducere. Scaderea rezervei ovariene e un proces ireversibil, pentru care nu exista pana acum un tratament.

sarcina dupa 40 de ani

Rezerva ovariana porneste de la 1-2 milioane de foliculi, la nastere. La pubertate, ajunge la 400.000 – 500.000 de foliculi, pentru ca inainte de menopauza sa ramana doar 1.000 de foliculi.

Rezerva ovariana dupa 35 de ani

Pana la 35 de ani, scaderea este graduala si nu foarte abrupta. Dupa acest prag, rezerva incepe sa scada mai repede, pana la o prabusire abrupta, dupa 40 de ani. Este principalul motiv pentru care sansele de a mai obtine o sarcina pe cale naturala scad pe zi ce trece, in special atunci cand ai 40 de ani sau mai mult. Timpul este asadar crucial atunci cand vine vorba despre a concepe sau nu cu material genetic propriu.

Inca o situatie care merita mentionata in contextul discutiei despre ovocite donate in Romania este insuficienta ovariana prematura. Pe scurt, aceasta inseamna o rezerva ovariana extrem de scazuta la varste tinere, 28, 30 de ani.

Conteaza si calitatea, nu doar cantitatea ovocitelor

Nu doar numarul e important in procesul de reproducere, ci si calitatea ovocitelor. Cele mai bune ovule se elibereaza in primii ani de la debutul menstruatiei. Pe masura ce timpul trece, calitatea ovocitelor scade. Adica o piedica in plus in obtinerea unei sarcini viabile.

FIV cu ovocite donate in romania

Atunci cand sarcina nu apare pe cale naturala, procedurile de reproducere umana asistata maximizeaza sansele pacientei de a deveni mama. Cu precadere in acest context, vorbim despre fertilizare in vitro. Principalul avantaj este ca foloseste ovocitele de buna calitate ale pacientei, care au fost prelevate in urma stimularii ovariene. In aceslasi context, problema este ca embriologii lucreaza cu materialul clientului, ceea ce devine o problema atunci cand toate ovocitele sunt de slaba calitate.

Ai peste 40 de ani si rezerva ovariana scazuta? Afla care sunt sansele de a ramane insarcinata!

Prezervarea fertilitatii in Romania

Pentru a te pune totusi la adapost, in cazul in care urmeaza sa faci un tratament care iti poate afecta fertilitatea sau in cazul in care nu ai gasit inca partenerul cu care vrei sa ai un copil, iti poti pune la pastrare cateva ovocite. Practic, medicii iti vor face o stimulare ovariana pentru a creste numarul de foliculi pe care il pot preleva, urmarindu-se astfel congelarea ovulelor de calitate superioara.

In cazul in care nu apelezi la aceasta metoda si vrei sa faci fertilizare in vitro mult dupa 40 de ani, cand numarul si calitatea ovulelor scad considerabil, exista riscul fie ca geneticianul sa nu poata obtine embrioni deloc, fie sa poata obtine doar embrioni de calitate B sau C, ceea ce inseamna si sanse reduse ca ei sa evolueze normal odata transferati.

Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie, cu o vasta experienta in abordarea cuplului infertil care are nevoie de fertilizare in vitro cu ovocite donate sau embrioni donati, ne explica.

Dr. Chadi Muheidli – Sarcina cu ovocite donate

Ovocite donate in Romania: ce se poate face in tara

Intr-un astfel de scenariu, recomandarea noastra este de a apela la ovocite donate. Ovocitele sunt preluate de la donatoare tinere, sanatoase, ceea ce maximizeaza sansele de a obtine embrioni de foarte buna calitate si, deci, sarcina mult dorita. Despre fertilizare in vitro cu ovocite donate, poti citi si aici.

Potrivit statisticilor oferite de colaboratorii nostri din Grecia, de la clinica Medimall Atena, rata cumulata de succes a fertilizarii in vitro cu ovocite donate poate depasi 80%.

Vrei sa stii mai multe despre fertilizare in vitro cu ovocite donate si sa beneficiezi de cel mai bun tratament? E timpul sa ne intrebi sau sa iti faci o programare la 0766 536 553.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 2. REZERVA OVARIANA SCAZUTA. Femeile se nasc cu un anumit numar de ovocite, care de-a lungul vietii se micsoreaza. Insuficienta ovariana inseamna ca activitatea ovarelor inceteaza inainte de varsta de 40 de ani. Femeile care sufera de insuficienta ovariana au ovulatie neregulata sau nu au deloc. De altfel, boala are simptomele unei menopauze, insa totusi ramane o sansa mica de a obtine o sarcina. Detalii despre sarcina dupa 40 de ani poti sa citesti AICI. […]

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x