Sangerari vaginale anormale

sangerari intre menstruatii

Multe femei experimenteaza sangerari intre menstruatii. Sangerarile anormale, implicand aici si sangerarea abundenta la menstruatie, sunt semnul unei probleme a sistemului reproducator. De asemenea, mai pot sa apara in urma unei conditii medicale sau in urma unei anumite medicatii. Pentru o femeie care a intrat la menopauza, sangerarile vaginale ulterioare momentului intrarii la menopauza, sunt un motiv de ingrijorare si trebuie investigate.

Cauze pentru sangerari vaginale anormale

Sangerarile vaginale sunt considerate anormale atunci cand:

  • exista sangerari intre menstruatii;
  • fluxul menstrual este mai slab sau mai abundent decat cel obisnuit;
  • nu ar trebui sa existe deloc, cum ar fi inainte de varsta de 9 ani, in timpul sarcinii sau la menopauza.

Cauzele sangerarilor vaginale sunt multipe, cum ar fi fibroame uterine, polipi endometriali, o infectie uterina, o sarcina extrauterina, un avort spontan sau cancer cervical. Insa, nu intotdeauna este vorba despre o conditie medicala stricta.

cand ne dam seama ca sangerarile sunt anormale

Cauze ce tin de sistemul reproducator

  • sarcina extrauterina (atunci cand ovulul fecundat se implanteaza in afara uterului, de exemplu in trompele uterine);
  • niveluri fluctuante de hormoni;
  • avort spontan (inainte de saptamana 20 de sarcina);
  • perimenopauza (perioada de tranzitie la menopauza);
  • atrofie vaginala.

Cauze ce tin de sistemul endocrin

  • hipertiroidism;
  • hipotiroidism;
  • sindromul ovarelor polichistice, care afecteaza una din trei femei si despre care poti afla mai multe aici.
infectii vaginale

Infectii care pot provoca sangerari vaginale

  • endometrita;
  • cervicita;
  • chlamydia;
  • gonoree;
  • boala inflamatorie pelvina;
  • vaginita.

Conditii medicale ce au ca simptomatologie sangerarile vaginale

  • boala celiaca;
  • boala sistemica severa, cum ar fi bolile de rinichi sau ficat;
  • trombocitopenie (numar scazut de trombocite);
  • boala Von Willebrand (si alte tulburari de coagulare a sangelui).

Medicamente si dispozitive medicale

  • tampon intern uitat (retinut);
  • dispozitiv intrauterin (DIU);
  • oprirea sau schimbarea pilulelor anticonceptionale sau a terapiei cu hormoni menopauzali (sangerare de retragere);
  • efect secundar al tamoxifen (medicament folosit in prevenirea cancerului de san la femei si barbati).

Investigatii pentru sangerari vaginale intre menstruatii

Pentru a determina cauza unor sangerari vaginale anormale, medicul va efectua un examen fizic, inclusiv un examen pelvin, si poate solicita efectuarea unuia sau mai multor teste:

  • analize de sange, inclusiv un profil de coagulare a sangelui;
  • teste hormonale;
  • teste pentru boli cu transmitere sexuala;
  • un test de sarcina;
  • teste ale functiei tiroidiene;
  • ecografie pelvina pentru a evalua uterul, colul uterin, ovarele, trompele uterine si vezica;
  • ecografie transvaginala pentru a vedea endometrul si miometru;
  • histerosonografie sau ecografia uterului – ofera o evaluare aprofundata a cavitatii uterine. In aceasta procedura minim invaziva va fi injectata in cavitatea uterina o solutie salina pentru a ajuta la vizualizarea si masurarea endometrului si pentru a vedea daca exista polipi sau masa de tesut.
  • biopsie endometriala – utilizata pentru a elimina si examina o mica proba de tesut din endometru la microscop si pentru a diagnostica cancerul sau alte cauze ale sangerarii anormale. Procedura, care poate fi efectuata ca o procedura individuala sau combinata cu histeroscopia, implica o aspiratia sau folosirea unui dispozitiv care indeparteaza o bucata mica de tesut din uter.
cauze sangerari anormale

Cum tratam sangerarile vaginale anormale

Tratamentul sangerarilor vaginale anormale difera in functie de cauza si pot include:

  • Daca lipsa ovulatiei (anovulare) este cauza sangerarii, medicii pot prescrie fie progesteron care trebuie luat la intervale regulate, fie un contraceptiv oral, care contine progesteron, pentru a obtine un echilibru hormonal adecvat.
  • Daca vorbim despre o modificare precanceroasa a mucoasei uterului, pot fi prescrise medicamente pe baza de progesteron pentru a reduce acumularea de tesuturi pre-canceroase in incercarea de a evita interventia chirurgicala.
  • Embolizarea fibromului uterin atunci cand acesta este cauza sangerarilor.
  • In cazul infectiilor este necesar un tratament cu antibiotic. Sangerarea in timpul sarcinii necesita o evaluare prompta de catre un medic obstetrician. Endometrioza poate fi tratata cu medicamente si/sau operatii (cum ar fi laparoscopia, o procedura frecventa de diagnostic si de tratament utilizata in domeniu, despre care poti citi mai multe aici).
tratament contraceptive sangerari vaginale

Histerectomia este necesara ocazional, atunci cand medicamentele hormonale nu pot controla sangerarea excesiva. Cu toate acestea, cu exceptia cazului in care cauza este pre-canceroasa sau canceroasa, aceasta interventie chirurgicala ar trebui sa fie o optiune numai dupa ce alte solutii au fost incercate.

Experimentezi sangerari vaginale anormale? Vino la un control pentru a te asigura ca problema este una minora si se rezolva rapid cu ajutorul tratamentului corect. Nu uita ca sangerarile vaginale pot fi provocate de afectiuni grave, care necesita interventie de urgenta.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

5 1 Voteaza!
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

30 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ovulatia. Durerea la ovulatie este cunoscuta si sub denumirea de ovulalgie sau Mittelschmerz. Ovulatia este procesul in care un ovul este eliberat de ovar pentru a fi fecundat, iar acest lucru se intampla in jurul zilei 14 a ciclului menstrual. In timpul ovulatiei multe dintre femei resimt un disconfort in una din partile pelvisului, in functie de care ovar elibereaza ovulul. Durerea poate fi usoara sau severa si poate fi insotita si de sangerari anormale. […]

[…] care nu ovuleaza regulat pot avea sangerari neobisnuite, precum sangerari usoare care se intind pe mai multe zile sau sa aiba menstruatie la cateva luni. […]

Ce pot scrie la caracteristici sangerarea vaginala?

Buna ziua! Ne puteti spune cu ce va putem ajuta?

Bună ziua!Doresc să aflu de ce am sângerări?

Buna ziua! Sangerarile vaginale necesita un control de specialitate, pentru a identifica o cauza exacta a acestora. Pentru o programare, ne puteti suna la 0766 536 553. Multa sanatate va dorim!

Am 48 de ani din luna octombrie la 2 săptămâni incep să sangerez ma lasă un timp și iar sangerez pentru un timp, care sa fie cauza

Buna seara! Orice sangerare neobisnuita, in afara ciclului menstrual, necesita un control. Va recomandam sa apelati cu incredere la specialistii nostri! Programarile se fac la numarul de telefon 0766536553.

As vrea sa vorbesc cu cineva de specialitate. Sa ii adresez doar o intrebare

Buna ziua. Toate intrebarile sunt adresate specialistilor, in masura in care au continut medical si putem avea un raspuns orientativ. Multe dintre situatii necesita analize amanuntite, si atunci putem sa va oferim doar un raspuns teoretic ori statistic, dupa caz.

Am 16 ani,și după ce mi-a trecut menstruația am avut câteva sângerări(pete de sânge) este normal?

Buna ziua. Orice sangerare in afara perioadei menstruale este o sursa de ingrijorare, de multe ori cu sursa hormonala. Mai exact, va indicam sa fiti atenta cum evolueaza situatia si, daca se repeta sau apar alte simptome, sa va adresati medicului.

Buna ziua,de ce dupa ce imi trece menstruatia la cateva zile imi apare din nou ?

Buna ziua. Orice sangerare intre menstruatii trebuie investigata. Cauzele sunt dintre cele mai diverse, uneori grave.

Buna ziua! Avut menstruatia pe 1.10 si azi dimi cand m am sters dupa ce am urinat am absorvat o pata de culoare mai ca la menstruatie.nu rosu rosu mai roz

Buna ziua. Va recomandam sa urmariti viitoarea menstruatie pentru a vedea cand se instaleaza, cum este si daca se repeta situatia cu aparitia petei dupa terminarea acesteia. Pot si implicate dereglari hormonale sau alte afectiuni. Daca veti constata ceva diferit de menstruatiile anterioare, va recomandam consult de specialitate.

Salut am nevoie de o consultatie ginecologca

Buna ziua. Specialistii nostri va stau la dispozitie daca puteti ajunge in clinica noastra din Bd. Dacia, nr. 101, din Sectorul 2. Programarile se stabilesc doar telefonic, ne puteti suna la 0766.53.65.53 si va stam la dispozitie.

BUNA SEARA,AM O PROBLEMA MIA VENIT MONSTRUATIA MAI DEVREME CU DOUA SPATAMANI,

Buna ziua. Va recomandam un consult ginecologic la medicul curant pentru a investiga situatia. Daca aveti nevoie de suport, specialistii nostri va stau la dispozitie. Pentru a va ajuta insa cu un diagnostic este necesar sa va prezentati in clinica pentru consult si investigatii. Programari la 0766 53 65 53

Buna seara am și eu o întrebare mă poate ajuta cineva

Buna ziua. Ne puteti adresa intrebarea aici in comentarii, pe pagina noastra de facebook aici https://www.facebook.com/daciamedicalcenter/ sau la numarul 0766 53 65 53. Specialistii nostri va sunt alaturi!

Bună ziua. Ma scuzați de deranj, as avea și eu o întrebare. În cazul în care trompele sunt legate ( după 2 operații de cezariana) ovulatia mai poate avea loc? În cazul în care da, ce simptome ar trebui sa fie? Va mulțumesc mult și aștept cu interes răspunsul dvs. O zi frumoasa va doresc!

Buna ziua. Legarea trompelor nu opreste ovulatia, ci deplasarea acestora catre uter si implicit, posibilitatea de a se intalni cu spermatozoizii. Va recomandam sa cititi acest articol in care sunt prezentate semnele ovulatiei si modalitati de a verifica daca sunteti in aceasta perioada – https://www.daciamedicalcenter.ro/probleme-de-ovulatie.html Daca aveti nevoie de suport medical, specialistii nostri va stau la dispozitie in clinica din bd. Dacia, nr 101, sector 2, Bucuresti – 0766 53 65 53.

Bună seara va deranjez din Spania ,am o problema de sănătate m8 sa spus ca am anemia foarte mare și bacterie heliobacter și sangerez foarte mult la menstruație, am făcut analize ,ñrobe speciale acum mi sa luat o proba din uter cevacd3 genulsange ,foartee dureroasa doamne ,ce este și ptr ce ,cum se numește aceasta proba foarte dureroasa ,vreau sa ma lămuriți ca nu știu n8m8c .Muktumesc

Buna ziua. Din pacate, pentru a va putea ajuta cu o a doua opinie medicala este necesar sa veniti in clinica pentru un consult. In acest caz prezentat de dvs, o simpla discutie online nu este suficienta pentru a stabili un diagnostic si a va face recomandari. Va multumim pentru intelegere.

Am ciclu neregulat și de câteva zile atunci când fac efort am sângerări, fără dureri

Buna ziua! Fara o consultatie, investigatii specifice si analizarea istoricului dvs medical nu va putem face recomandari sau stabili un diagnostic. Va recomandam un consult in clinica si o discutie, in detaliu, cu specialistii nostri. Va stam la dispozitie daca puteti ajunge in clinica: bd. Dacia, nr 101, sector 2, Bucuresti. Programari la 0766 53 65 53.

Ok

Buna ziua. Va putem ajuta cu informatii?

30
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux