Analize si investigatii in sarcina, cum ma asigur ca o sa am un copil sanatos

analize si investigatii in sarcina

Sarcina vine la pachet cu un milion de griji si intrebari. Odata cu cele doua liniute aparute pe testul de sarcina, vine si intrebarea „ce trebuie sa fac acum?”. Inainte sa ne gandim ce culoare o sa fie camera copilului sau cum o sa fie nasterea, trebuie sa mergem la medicul ginecolog. De ce? Raspunsul este simplu, trebuie intai sa ne asiguram ca sarcina se dezvolta normal si ca reducem la minim riscurile si complicatiile ce pot sa apara. Cum facem asta? Cu o serie de analize in sarcina, dar si investigatii mai mult sau mai putin complicate. Despre importanta lor, ne spune Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie.

Ce facem dupa ce s-a pozitivat testul de sarcina

Felicitari! O sa fii mamica! Dar inainte sa treci la planuri serioase de viitor, haide sa vedem ce ai de facut dupa confirmarea adusa de testul de sarcina. Ca sa te asiguri ca bebe se dezvolta corespunzator, fa-ti programare la medicul ginecolog.

Ideal ar fi ca orice femeie care isi doreste un copil sa faca un set de analize si investigatii inainte de sarcina, insa in cele mai multe cazuri, femeile fac acest lucru doar dupa ce au aflat ca sunt insarcinate. Afla despre pachetul nostru de analize inainte de sarcina in pagina dedicata ofertelor, aici: Oferte investigatii ginecologie.

Analizele si investigatiile inainte de sarcina ne ajuta sa reducem la minimum riscurile ce pot sa apara. De exemplu, profilul TORCH ne poate spune daca exista o infectie care ne determina sa amanam sarcina pana o tratam si pana avem imunitate la virusul sau infectia respectiva.

De ce este important sa respecti fiecare pas in ceea ce priveste monitorizarea sarcinii si care este conduita corecta in sarcina, ne spune specialistul nostru, dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie.

Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie

Analize si investigatii in sarcina

Dupa confirmarea sarcinii, urmeaza analizele si investigatii pe care orice viitoare mamica trebuie sa le faca. De la ecografia de confirmare a sarcinii pana la analizele de sange. Daca nu au fost facute inainte de conceptie, aceste analize se fac imediat dupa confirmarea sarcinii. Printre analizele necesare inainte de sarcina regasim:

  • Test Babes Papanicolau
  • Culturi secretii col uterin/Culturi de col
  • Profilul TORCH
  • Analizele de grupa si RH
  • Analize uzuale de sange
  • Serologie (SIDA, Sifilis, Hepatita B si C)
confirmare sarcina

Dupa aceste analize, poti stabili data urmatorului control. De preferat ar fi ca acesta sa fie la 3-4 saptamani. Astfel, te asiguri ca embrionul se dezvolta normal si ca sarcina evolueaza normal.

evolutia sarcinii

Dupa ecografia de confirmare a sarcinii, urmatoarea ecografie importanta este morfologia de trimestru I. Morfologia de trimestru I este cea care ne ofera primele detalii despre starea de sanatate a fatului si, daca pozitia fatului ne ajuta, vei putea stii ce culoare sa vopsesti camera. Tot la ecografia morfofetala de trimestru I pot fi identificate anumite anomalii cromozomiale, cum ar fi sindromul Down. Citeste AICI mai multe detalii despre ecografiile din sarcina.

Conduita corecta in sarcina

Perioada sarcinii este, poate, una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei. Insa, pot aparea riscuri sau complicatii ce pun in pericol viata fatului si a mamei.

Ca sa reduci la minimum aceste riscuri respecta programarile la medic, fa-ti analizele necesare si nu rata ecografiile morfofetale.

Daca esti insarcinata si ai nevoie de mai multe informatii, nu ezita sa ne contactezi! Iti stam la dispozitie si te putem ajuta cu o programare la cei mai buni specialisti in domeniu.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

1 1 Voteaza!
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] primele teste pe care femeia trebuie sa le faca. Aceste teste se adreseaza ambilor parteneri. Vezi AICI lista completa de analize necesare inainte de […]

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux