Simptome ale cancerului de col uterin

servicii de baza (Medium)

In stadiu incipient, cancerul de col uterin nu are simptome. Pe masura ce boala inainteaza fara sa fie diagnosticata, apar si semnele de ingrijorare. Cand vine vorba despre simptome ale cancerului de col uterin. In primul rand, e vorba de sangerari vaginale anormale.

Printre simptome pentru cancer de col uterin, sangerarile vaginale sunt cele mai importante. Acestea apar in afara perioadei de menstruatie, de obicei dupa un contact sexual. Durerile in vagin sau in jurul acestuia in timpul actului sexual pot fi simptome ale cancerului de col uterin.

Alte simptome ale cancerului de col uterin

  • secretie vaginala cu miros neplacut
  • durere in timpul urinarii

Aceste simptome ale cancerului de col uterin pot fi semne si pentru alte afectiuni, astfel ca cea mai buna solutie este sa mergi la medicul ginecolog. Se pot face teste si analize care sa arate exact despre ce e vorba. Din fericire, daca e un cancer de col uterin in stadiu incipient, poate fi tratat si vindecat. Tocmai de asta este esential ca in fiecare an sa se faca un test Babes-Papanicolau.

dr. Tarek Abdou, medic primar obstetrica-ginecologie

In cazul in care cancerul a avansat si s-a intins la alte organe, exista si alte simptome:

  • sange in urina
  • incontinenta urinara
  • constipatie
  • dureri de oase
  • lipsa de pofta de mancare, scadere in greutate
  • dureri in zona rinichilor
  • piciore umflate
  • oboseala accentuata

HPV – virusul care cauzeaza cancer de col uterin

Cele mai multe cazuri de cancer de col uterin apar la femeile active sexual, cu varste peste 30 de ani. In cea mai mare parte, boala este cauzata de virusul papilomma uman (HPV), care se transmite pe cale sexuala. Chiar daca majoritatea oamenilor au virusul la un moment dat in viata, boala nu apare la toti. Infectia cu HPV se poate transforma in cancer intr-o perioada de 10-15 ani.

Metode de diagnostic pentru cancer de col uterin

Testarile pentru a pune acest diagnostic sunt simple si nu produc durere. Avantajul major este ca diagnosticul poate fi pus cand boala este in stadiu incipient. Testul Babes-Papanicolau trebuie facut in fiecare an. Daca rezultatul arata celule anormale, atunci se poate face o colposcopie. Testul HPV depisteaza infectia cu HPV care cauzeaza modificari ale celulelor.

Echipa Dacia Medical Center

Echipa Dacia Medical Center

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Primeste notificari pentru
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Negii genitali apar in urma infectiei cu HPV. Aceste veruci nu sunt dureroase, dar ele trag un semnal de alarma asupra inunitatii scazute, care fac organismul receptiv la alte tulpini HPV, dintre care unele generatoare de cancer cervical. Despre acesta afectiune severa, aflati mai multe din articolul Simptome ale cancerului de col uterin […]

1
0
...ai o intrebare? lasa-ne un comentariux
()
x